ERR.ee: Valga maavalitsus loodab reisirongiliikluse kiiret taastamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Valga» sildiga rongi võib Tartu raudteejaamas näha taas alles 2010. aastal.
«Valga» sildiga rongi võib Tartu raudteejaamas näha taas alles 2010. aastal. Foto: Ove Maidla.

Majandusministeeriumi ja Edelaraudtee uue lepingu järgi ei taastu ka alanud aastal Valga ja Tartu vaheline reisirongiliiklus, kuigi rongid pidid sõitma hakkama juba novembri algul.

Reisijatevedu korraldavale Valga maavalitsusele tuli teade, et rongiliiklus Valga ja Tartu vahel tänavu ei taastugi, halva üllatusena, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Rongiliiklus on Euroopa mõistes väga perspektiivne ja roheline liikumisviis ja rongiliikluse asendamine bussidega on tekitanud inimestes pahameelt. Me oleme neid kogu aeg lohutanud, et varsti saab see aeg läbi ja taastub reisirongiliiklus uues kvaliteedis, kuid nüüd kahjuks peame oma sõnu sööma,» märkis Valga maavanema kohusetäitja Kalev Härk.

Valgast saab praegu kolm korda päevas küll reisirongiga Riiga, mitte kordagi aga Eesti suunas sõita. Lätlased soovivad seni Riia ja Valga vahel sõitvat rongi pikendada Tartuni kohe, kui raudtee seisund seda võimaldab.

Ka Eesti riigil on huvi liiklus taastada, kinnitavad koalitsioonipoliitikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles