Politseinikud viisid jalakäijate hukkumispaikadesse küünlad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri politseinikud mälestasid viimase kolme aasta jooksul hukkunud jalakäijaid nende hukkumiskohtades. Pildil nooremkonstaabel Marek Mõttus.
Lõuna prefektuuri politseinikud mälestasid viimase kolme aasta jooksul hukkunud jalakäijaid nende hukkumiskohtades. Pildil nooremkonstaabel Marek Mõttus. Foto: Kristjan Teedema

Tartu-Valga maantee 17. oktoober 2008 kell 18.55. Kottpimedal sügisõhtul hakkas Külitse bussipeatuse juures teed ületama vanem naine. Seljas olid tal tumedad riided, helkurit ta kaasas ei kandnud. Maanteel sõitnud Peugeot' juht märkas naist lootusetult hilja. Jalakäija sai autolt tugeva löögi. Ehkki kiirabi saabus ruttu ning arstid viisid naise haiglasse, ei õnnestunud neil vaatamata pingutustele kannatanu elu päästa.

Liikluspolitseinikud Valdo Tõnnvere ning Marek Mõttus (pildil) süütasid kolmapäevaõhtuses videvikus avariipaiga kõrval küünla. Nende kolleegid läitsid küünlaleegi veel kuues kohas Tartus ja Tartumaal, kus viimase kolme aasta vältel on liiklusõnnetuses surma saanud mõni jalakäija.

Aktsiooniga tahavad politseinikud meenutada nende traagiliste juhtumite põhjuseid. Enamasti juhtub õnnetus seetõttu, et jalakäia ei ole autojuhile pimeduses nähtav.

Ehkki helkurikampaaniaid on läbi viidud juba aastaid, ei taha sõnum ikka kõigini jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles