Pooled Balti teatrifestivali auhindadest toodi Eestisse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Põllu ja Nero Urke pälvisid mullu mullu Kristi ja Siim Kallase fondi preemia.
Ivari Põllu ja Nero Urke pälvisid mullu mullu Kristi ja Siim Kallase fondi preemia. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eile lõppes Riias seitsmes Balti Teatrifestival, kus iga riik on traditsiooniliselt esindatud kahe algupärasel dramaturgial põhineva lavastusega. Eesti teatrid võitsid festivali kuuest laureaaditiitlist kolm.

Tartu Uue Teatri juht Ivar Põllu sai auhinna lavastuse «Ird.K» kontseptsiooni ja helikujunduse eest ning näitleja Nero Urke Kaarel Irdi rolli eest samas lavastuses, teatas Eesti Teatrite Liit. Von Krahli teatri truppi hinnati aja ja ruumi loova käsitluse eest lavastuses «The End».

Festivali peapreemia läks seekord Riia Uue Teatri lavastusele «Ziedonis ja universum» (lavastaja Alvis Hermanis), mis kaasakiskuvas revüülikus vormis jutustas XX sajandi suurima läti poeedi Imants Ziedonise elust ja loomingust. Eelmisel aastal Leedus toimunud festivali Grand Prix pälvis mäletavasti Tallinnna Linnateatri lavastus «Keskööpäike» (lavastaja Anu Lamp).

Žüriisse kuulusid Soome teatriuurija Pirkko Koski, Soome teatrikriitik Matti Linnavuori, Leedu teatriprofessor Petras Bielskis ja Eesti teatrikriitik ja -poliitik Jaak Allik.

Järgmine Balti Teatrifestival leiab aset Tartus 10 -15.septembrini 2012.a.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles