ERM ootab endiselt Euroopa Komisjoni rahastamisotsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone makett.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone makett. Foto: SCANPIX

Vastuse asemel, kas Eesti Rahva Muuseum saab või ei saa uue maja ehituseks kasutada Euroopa Liidu toetust, saatis Euroopa Komisjoni hoopis täpsustavaid küsimusi projekti kogumaksumuse ja tasuvusasnalüüsi kohta. ERMi vastus ootas täna keskpäeval veel teelesaatmist.

Eesti Rahva Muuseumi Ehituse Sihtasustuse juhatuse liige Kristjan Karis ütles, et neid küsimusi saab käsitleda tehniliste täpsustustena, kuid samas, kuniks Eesti pool vastab, ERMi taotluse menetlemine Euroopa Komisjonis seisab.

Eesti pool lootis Euroopa Komisjoni vastust novembriks, nüüd on lootus, et vastus tuleb selle aasta jooksul.

Ajafaktor on Euroopa Komisjoni positiivse otsuse korral oluline, sest toetusraha tuleks ära kasutada 2015. aasta lõpuks, hoone ehitusajaks on aga hinnatud kolm aastat.

ERMi direktor Krista Aru  on rahvusringhäälingule öelnud, et loodab endiselt, et suudab veenda Euroopa komisjoni sellest, et Tartusse Raadile planeeritav uus hoone on turismiobjekt, mis suudab Tartusse ja Lõuna-Eestisse tuua turistidehordid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles