Fotod viivad Brasiiliasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Lazarevi autoportree.
Martin Lazarevi autoportree. Foto: Erakogu

Tartus sündinud, kasvanud ja õppinud Martin Lazarev (34) on nüüdseks kolm ja pool aastat Brasiilias elanud ja seal süüvinult pildistanud. Reedel avas ta Tartu kunstikoolis (Eha 41) neljaks nädalaks oma fotonäituse «Retratos brasileiros», ise samal ajal Rio de Janeiros viibides – veeb ei tunne ju piire.

Tartu kunstikoolis õppis ta küll puidu eriala, kuid liikus edasi järjest enam graafilise disaini ja illustreerimise poole ning proovis kätt ka fotograafias. Juba õpingute ajal tegi ta tellimusena kujundustöid.

Järgnes aastatepikkune leivateenimine Tallinna reklaamiagentuurides ja disainistuudiotes. «Siis ma veel ei teadnud päris täpselt, mida tahaksin teha kunstis ning mis mind tegelikult inspireerib ja kaasa kisub,» meenutas ta.

Kuid üha enam tajus ta vajadust teha midagi muud ning õppida rohkem tundma iseennast ja maailma. «Teadsin, et selleks pean minema kaugemale kui Nuustaku,» märkis ta. «Kindlaks sai otsus kolida Brasiiliasse ja kindel oli ka plaan alustada fotograafiaga uuesti ning seekord väga pühendunult.»

Martin Lazarev avaldas lootust, et näitusega suudab ta vaatajate ette tuua brasiillaste eluolu. Ta on otsinud hetki ja inimesi elust enesest oma üllatuste ja veidruste, ootamatu või teistmoodi iluga.

Näitusekomplekti kõrval on valminud 2012. aasta fotokalender «Rio hard wor­kers». Lazarevi loominguga saab tutvuda aadressil www.martinlazarev.com. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles