Tartu sai Idaringtee ehituseks maad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Idaringtee Turu liiklussõlmele Tartu vangla kõrval. Vasakul Turu tänav, taamale jääb üle Emajõe viiv Ringtee sild ja Ihaste.
Vaade Idaringtee Turu liiklussõlmele Tartu vangla kõrval. Vasakul Turu tänav, taamale jääb üle Emajõe viiv Ringtee sild ja Ihaste. Foto: Ramboll Eesti

Tartu linn sai valitsuse eelmise nädala otsusega riigilt idapoolse ringtee ehituseks kaks maatükki: 2,8 hektarit Ihaste teel ja 3065 ruutmeetrit Võru tänava juures.

Idaringtee projekt näeb ette liiklussõlme rajamise Võru tänava maaüksusele ja teetrassi koos kergliiklustee ja Pallase tunneliga Ihaste tee maaüksusele.

Linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven ütles, et eraldatud maatükid olid siiani linna omandisse vormistamata ja jäävad planeeringu kohaselt Idaringtee alla.

«Enamik sealsetest kruntidest on munitsipaal- või eraomandis. Eraldatud krundid olid korrapäratu kujuga riigimaad ja ega nendega oleks nagunii midagi muud teha olnud,» rääkis Ahven, kelle sõnul on praegu maaküsimusest tähtsam Idaringtee rahastamine.

«Me oleme ostnud nüüdseks kahe kinnistuomaniku käest maad. Teiste osas ootame. Kõik sõltub sellest, kuidas otsustatakse Idaringtee rahastamine. Kui projekti jaoks raha ei tule, siis on linnal mõtlemiskoht, kas, kunas ja millise hinnaga seda maad osta,» ütles Ahven.

Linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool ütles, et enne seda, kui esimese hanke tulemusi pole teada, ei tehta ülejäänud ringtee ehituse kohta mingit otsust.

«Esimese hanke tähtaeg on 8. detsember. Riik on nii mõista andnud, et enne seda otsuseid ei tehta,» ütles Andres Pool. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles