Kalamehed püüavad Anne kanalist purejat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haugi hambad. Illustreeriv foto.
Haugi hambad. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sel pühapäeval korraldab Lõuna-Eesti kalastajate klubi Anne kanalil isadepäeva kalapüügivõistluse. Lubatud püügivahend on landiga varustatud spinning.

Korraldaja Lea Saare sõnul lisab tänavusele võistlusele vürtsi augusti lõpus Tartu Postimehes ilmunud uudis sellest, kuidas haug pures Anne kanalis ujunud tartlannat. «Eks näis, kas see purikas õnnestub ka kätte saada,» muheles Saar.

Klubi korraldab isadepäeva kalapüügivõistlust juba neljandat aastat eesmärgiga tuua isad ja lapsed ühiselt kodust välja. Sõbralik mõõduvõtt korraldatakse siiski kahes võistlusklassis: täiskasvanud ja lapsed eraldi.

Traditsiooniliselt novembri keskpaika jääv võistlus suudab alati üllatada ilmaga, rääkis Saar. «Mitmel aastal on olnud kanali servas jääkirme. Mullu valvas randa lumememm,» kirjeldas korraldaja.

Ehk tuli talv mullu tõesti liiga varakult, sest püüdjatel ei õnnestunud kanalist kätte saada ainsamatki kalapoega. Varasematel aastatel on Neptun püüdjaid rohkem õnnistanud, tõsi, suuri saake ei ole mõõduvõttude ajal veest välja tõmmatud.

Kuidas näkkab kala pühapäeval võistlustel, seda ei tahtnud Saar ennustada, kuid tõdes, et selle sügise haugipüügiaeg on kanali kõrvalt mööda voolaval Emajõel olnud helde. Mõne nädala eest tehtud kontrollkäik näitas, et paljudel spinninguga püüdjatel oli kala kotis. Suuremad haugid kaalusid 2,5 kilo ja rohkemgi.

«Sügisene haugipüük tõmbab kalastajaid alati, kuid spinningupüügis sõltub palju nii oskustest kui õnnest,» tõdes Saar, lisades, et õnn soosib pigem ikka seda, kes rohkem kalal käib.

Püük Anne kanali ääres läheb lahti 13. novembri keskpäeval. End kirja panna saab vetelpäästemaja juures pool tundi varem. Püüda tohib kõiki Anne kanalis leiduvaid kalu, välja arvatud kaitsealuseid ja alamõõdulisi uimelisi.

Võistluspüük kestab kaks tundi ning kella kahe paiku on kavas saakide kaalumine ja osavaimate autasustamine.

Isadepäeva kalapüügivõistlus

• Pühapäeval, 13. novembril kl 12 Anne kanali ääres.

• Püüda tohib kõiki Anne kanalis leiduvaid kalu, välja arvatud kaitsealuseid ja alamõõdulisi uimelisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles