Karlovas saab taas õppida õiget ahjukütmist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahi.
Ahi. Foto: Urmas Luik

Lähenemas on pakane, alanud kütteperiood ning Tartus kui ahjude- ja korstnaterohkes linnas on õige aeg tuletada meelde ahjude kütmise ja hooldamise põhitõed.

Säästva renoveerimise infokeskus koos Karlova seltsiga kutsub laupäeval, 12. novembril kell 13 - 16 huvilisi koolitusele «Küttekollete hooldus. Õige kütmine».

Pottsepp Koit Koppel räägib ja näitab, kuidas peab ahju ja kaminat kütma. Samuti räägib ta, milline on hea ja õige küttepuu, kuidas puid ahju asetada, kui kaua peab kütma ning millal on õige aeg siibri sulgemiseks.

Osalejad võivad kaasa võtta ühe puuhalu oma puuvirnast, et kohapeal mõõta selle niiskusesisaldust ja hinnata küttematerjali sobivust kütmiseks.

Samuti jagab pottsepp juhiseid ahjude ja korstnate hoolduseks ja parandamiseks.

Kohapeal vaadeldakse ja hinnatakse erinevate küttekollete seisukorda ning õpitakse, kuidas kinnitada logisevat ahjuust. Näpunäiteid saadakse ka selleks, mida silmas pidada, kui kutsutakse pottsepp ahju parandama või uut ehitama.

Erki Remmelkoor Lõuna-Eesti päästekeskusest tuletab meelde olulisemaid tuleohutusnõudeid. Vaadatakse, mida peaks koolituse toimumiskohaks olevates ruumides tuleohutuse seisukohast muutma.

Juttu tuleb ka sellest, mida peab korteriomanik teadma vana ahju väljavahetamisel uue ja teist
tüüpi küttekolde vastu. Osalejad saavad teada, mis on suitsu- ja vinguanduri erinevus ning kummast on tegelikult ahiküttega korteris enam kasu.

Koolitus on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles