Tartu iirlane: Eesti-Iirimaa kohtumised tulevad väravatevaesed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata fotograafi utsitusest ei soostunud Paul McLaughlin võidu märgiks kahte näppu üles tõstma. Plass ka, kui iirlased äkki kaotavad, oli ta ärevil.
Hoolimata fotograafi utsitusest ei soostunud Paul McLaughlin võidu märgiks kahte näppu üles tõstma. Plass ka, kui iirlased äkki kaotavad, oli ta ärevil. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonnas teaduriametit pidav iirlane Paul McLaughlin sättis ennast juba eile Tallinna poole sõitma. Teadagi, miks.

McLaughlin on enda sõnul tõsine jalkafänn kogu oma teadliku elu. «Vist 5-6-aastaselt sain selle pisiku külge,» ütles ta.

Enda oskuste kohta nahkkera taga ajada andis ta üsna kriitilise hinnangu. «Olen ikkagi rohkem kaasaelaja kui mängija.»

Liverpooli fänn

Klubijalgpallis hoiab Paul Mc­Laughlin pöialt Liverpoolile.

«See on väga irish linn, paljudel iirlastel on selle linnaga oma suhe ja see meeskond oli väga hinnatud, kui ma olin väike poiss,» sõnas ta. «On loomulikult siiani.»

Reedest Eesti-Iirimaa mängu silmas pidades läks Tartu iirlasel natuke õnnetult – piletit Lilleküla staadionile tal eile veel ei olnud. Ent mees oli optimistlik ja lubas ikkagi kõik mängu panna, et ajaloolisele kohtumisele pääse välja ajada.

«Seda mängu tahaks loomulikult staadionil näha, jalgpalli tulebki staadionil vaadata, et kõige paremat elamust saada,» märkis McLaugh­lin. Kui pileti soetamine siiski võimalikuks ei osutu, läheb ta kohtumist kaema tõenäoliselt Molly Malone’i pubisse, kus arvatavasti on talle seltsiks hulk kaasmaalasi – neid õnnetuid, kes jäid sa­muti piletita.

Play-off'i teist, Iirimaal peetavat kohtumist vaatab rohesärkide fänn Tartus Ille­gaardis koos Eesti poolehoidjatega.

Kes võiks võita, on iirlasele keeruline küsimus. «Paljud arvavad, et Iirimaa on favoriit,» möönis ta. «Neil on küll natukene pikem jalgpalliajalugu kui Eestil, kuid mitte palju.»

«Kui aus olla, arvan, et mäng tuleb väravatevaene,» lisas McLaughlin. «Iirimaa pea­treeneri Giovanni Trap­patoni mängustiil mulle eriti ei meeldi, liiga palju on see orienteeritud kaitsele. Kusjuures kaitse on loomulikult tugev.»

Suur katsumus iirlastele

Nii pakkus iirlane, et võitja lööb parimal juhul vaid 1-2 väravat.

«Kerge ei saa see mäng olema kummalegi võistkonnale,» oli ta kindel. «Eesti on väga tõsiseltvõetav vastane, iga meeskond ei saaks Serbia ja Sloveenia võitmisega hakkama. Ka Põhja-Iirimaa on kodus tavaliselt tugev. Iirlastele on need mängud väga suur enda proovilepanek.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles