Ülikooli kliinikum jagab sügishetki

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotonäituse nurka oli end eile mugavalt sisse seadnud arstiteaduse tudeng Tiiu Lind, kes tegi enne loengusse minekut õppimisega aega parajaks. «Mulle väga meeldivad need fotod. Kohe kadedaks teevad, tahaksin ise ka osata,» ütles ta.
Fotonäituse nurka oli end eile mugavalt sisse seadnud arstiteaduse tudeng Tiiu Lind, kes tegi enne loengusse minekut õppimisega aega parajaks. «Mulle väga meeldivad need fotod. Kohe kadedaks teevad, tahaksin ise ka osata,» ütles ta. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli Kliinikumi peamajas Puusepa 8 avatud fotonäitusel «Oktoobrivalgus» näeb 31 pilti kolmekümne ühest oktoobrikuu päevast, detaile ja vaateid nii teelt, maalt kui linnast.

Väljapanek on fotosõprade rühmituse Fotokala Tartu rakukese looming, esitletud on Naatan Haameri, Jürgen Ööveli, Janar Kulli ja Evald Veldemanni tööd.

Tartu Ülikooli Kliinikumis hingehoidja ametit pidav Naatan Haamer selgitab, et alati on hea endale pildistamisel mingi ülesanne seada ja mitte niisama klõpsida.

Seitse aastat tagasi tuli nende fotosõpruskond mõttele valida igal aastal üks kuu, mil pildistada iga päev. Kui kuu möödas, siis võrrelda ja analüüsida oma töid ning valida iga päeva saagist välja parim foto.

Seitse aastat tagasi alustasid nad aprillist. Igal järgmisel aastal liikusid nad kuu võrra edasi ja jõudsid eelmisel aastal oktoobrini. 2010. aasta oktoobrikuu paremate klõpsude valik ongi nüüd kliinikumis näha.

Tänavu pildistab Fotokala juba novembrit, aga need pildid on tegijail alles kas kaameras või arvutis.  

«Mulle väga meeldib ennast väljendada ka mingil muul viisil kui ainult verbaalselt,» ütleb Naatan Haamer, kelle tööd moodustavad sellest näitusest lõviosa. «Eks siin ole tahtmine hetke jagada ja mitte ainult sahtlisse pildistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles