Võimlemine hoiab naised traksis

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukotuse võimlemisklubi Sire kuueliikmeline esinemisrühm pakkus klubi eilsel sünnipäevapeol teistele võimlejatele vaadata ka oma lemmikkava «Doonau lained». Selle õpetas neile selgeks Sire esimene treener, iluvõimleja ja spordipedagoog Einike Naarits.
Kodukotuse võimlemisklubi Sire kuueliikmeline esinemisrühm pakkus klubi eilsel sünnipäevapeol teistele võimlejatele vaadata ka oma lemmikkava «Doonau lained». Selle õpetas neile selgeks Sire esimene treener, iluvõimleja ja spordipedagoog Einike Naarits. Foto: Margus Ansu

Elus on kõik suhteline. Näiteks pensionäre koondava Kodukotuse võimlemisklubi Sire eilsel sünnipäeval räägiti, et 80-aastased on noored, 83-aastase kohta öeldi «alles 83» ja 84-aastasele «kõigest 84».

«Jah, nii see on,» kinnitas Tartu pensionäride organisatsiooni Kodukotus asejuhataja Aina Kippasto naerdes. «Meie võimlemisklubis Sire on 80-aastased alles sellised plikaohtu, sest siin võimleb ju ka pea 90-aastasi daame.»

Pikka juttu polnud tal eile mahti rääkida, sest Sire esinemisrühma liikmena ootas teda klubi 15. sünnipäeva peol esinemine.

«Paluks pilti ajalehes veidi retušeerida,» naeris esinemisjärge oodates sama rühma liige, psühholoogina töötanud Liie Tomingas.

No ei tea miks, lavatagune on traksis naisi täis! «Aga oleme ju kogu elu võimelnud,» muheles esinemisrühma võimleja, endine kaubandustöötaja Maire Tomera, kes on võimleja ja spordipedagoog Hilja Tidriksaare õpilane.

Juttu oleks jätkunud kauemaks, kuid esinemisrühma kuuel võimlejal, kelle keskmine vanus on 70, oli tarvis sünnipäevapeo esimeseks etteasteks, võimlemiskava «Läänemere lained» esitamiseks, ilusatesse sinistesse kleitidesse pugeda.

Nad esitasid eile kolm kava, mis teenisid saalitäie võimlejate suure aplausi. Võimlejate riietuspause täitis meeleoluka esinemisega Kodukotuse lauluansambel Kobedad.

Sire viies rühmas käib võimlemas ligi 70 naist. «Tervise pärast võimlen, olen siin juba 15 aastat käinud,» rääkis võimlemisklubi sünnipäevale tulnud ajaloolane Mai Kummer, kes nooremana tegi sporti vaid nii palju, kui koolis ja ülikoolis nõuti.

«Rohtusid võtan küll hunnikute viisi, aga õnneks kuskilt ei valuta, nii et end liigutada saan,» lisas ta naerdes.

Sire tosin vanemat võimlejat sai eilsel sünnipäevapeol kange vaimu ja ikka sirge selja eest kaela kuldse šokolaadimedali.

Neist tosinast vaid kolm ehk Hilda Männik (90), Erina Räbovoitra (89) ja Valve Petti (87) on viimasel ajal ühisest sirutamisest ja painutamisest loobunud.

Endiselt käivad kaks korda nädalas Sires võimlemas Liivia Puutka (86), Leili Kiisküla (85), Elli Saarna (85), Aino Hellat (84), Salme Ratt (83), Vilma Tepp (82), Asta Kõiv (81), Aino Kirotar (80) ja Linda Jakobson (80).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles