Lugeja kiri: korteri väljaüürimiseks peaks valmistuma

, Arco Vara kinnisvarabüroo Tartu ja Tartumaa piirkonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kinnisvaramaakleri töö on selle poolest eriline, et tahes-tahtmata satume inimeste isiklikku ruumi, nende kodudesse, ja näeme eestimaalaste elu sellise külje pealt, mis sageli ka nende tuttavatele ja sugulastele varjatuks jääb. Käime ju klientide kodudes, anname nende elamisele hinnanguid.

Kahjuks peab ikka ja jälle tõdema, et soov oma korter välja üürida ei ole piisav motivatsioon see ka korda teha. Tihti on üüritavad korterid remonti vajavad, koristamata ja üleliigseid asju täis, kodutehnika ei tööta pärast eelmise üürilepingu lõppemist.

Algatuseks võiks pärast senise üürniku väljakolimist korter korralikult koristada, kontrollida kodutehnika korrasolekut, uste-akende lahtikäimist ja sulgumist.

Vajalikud tööd-parandused võib ise ära teha, aga ka töömeeste käest tellida, kasutades selleks eelmise üürniku käest võetud deposiitmakset ehk garantiiraha.

Tihti puutume kokku selliste üürileandjatega, kes arvavad, et deposiitmaksest võib maha arvata vaid üüri ja kommunaalmaksete võlgnevused, kuid deposiitmakse katab ka võimalikku kodutehnika remondi kulu ja eelmise üürniku tegemata koristustöid.

Kui korter on juba vanem ja kulunud, soovitaksime võimaluse korral teha iluremont. Juba hinna poolest soodsaim tapeet seintel annab korterile puhtama ja uuema välimuse.

Kindlasti tuleks seintelt kokku korjata perekonnapildid ja muud korteris eksponeeritud iluasjad. Need asjad ei meelita kindlasti üürnikku, pigem soovib ta ise oma kodu kujundada.

Korteri reklaamimisel on ka ülioluline professionaalselt tehtud fotod.

Üldjuhul teevad maaklerid korteritest-majadest pilte nii, et need paistavad üürilevõtjale atraktiivsed juba esmapilgul, kuid kindlasti ei tohi reklaamides näidata korterit paremana, kui see tegelikult on. Kui üürihuvilisele lubatakse kuulutuses häid tingimusi ja kohapeal selgub, et see ei vasta päriselt tõele, siis üürilepingut kindlasti ei sõlmita.

Soovitan korteriomanikele ühte head ja alati toimivat võtet: laske oma tuttaval korter üle vaadata ja küsige, kas tema oleks nõus sellist üürima.

Kui ei, siis paluge tal öelda, milliseid puudusi ta nägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles