Euroopat loksutab ulgumeri

Raimu Hanson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Ulgumerises Euroopas lagunevad ümberringi inimsuhted, pered, majandus ja riigid. Tartu Üliõpilasteater peab seda silmas, tuues vaatajate ette Sawomir Mrožeki teatriteksti «Ulgumerel» aastast 1961.

Kalev Kudu lavastuses (pildil) kohtuvad ulgumere lainetel kolm härrasmeest, kes nii mõndagi näinud ja kogenud. Aja surnukslöömiseks mõeldakse välja naljakas ja kohati julm tegevus, mis kolmest ühele osutub eluohtlikuks.

Mängivad Indrek Tulp, Karl Laumets, Enor Niinemägi ja Christopher Rajaveer ning trupi noorema koosseisu neiud. Kunstnikutöö on teinud Martiini, liikumisjuht on Ave Loit. Etenduses kõlab kunagisi muusikahitte.

Tartu Üliõpilasteater mängib lavastust «Ulgumerel» Tartus Athena keskuses novembris teisipäeviti ja kolmapäeviti ning mõne korra ka detsembris. Esietendus on täna kell 19.

«Ulgumerel» on ühisprojekt Belgias asuva Liege'i Kuningliku Ülikooli teatriga, mille trupp lavastab sedasama teksti. Mõlemat lavatõlgendust saab vaadata kevadel Liege'i teatrifestivalil. Mais etendab Belgia teater oma lavastust ka Tartus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles