Ohtlik lõke pani maja põlema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal Kambja vallas põles eile maha elumaja kõrvalhoone. Tuli sai alguse ohutusnõudeid eiravast lõkketegemisest.

Lõuna-Eesti päästekeskuse kinnitusel saabus väljakutse 31. oktoobril kella 12.48 ajal. Kambja vallas Madise külas põles majaga kokku ehitatud kõrvalhoone.

Põlenud kõrvalhoone praktiliselt hävis tules. Päästjad hoidsid ära tule leviku majale. Kohal käinud päästekeskuse menetlusinspektori kinnitusel sai tulekahju alguse ohutusnõudeid eiravalt tehtud lõkkest. Tuli oli süüdatud hoonest kõigest paari meetri kaugusele, tuul aga oli maja poole ning lõkkest lennanud säde süütas põlengu. Kahjud olnuks kindlasti väiksemad, kui lõket oleks valvanud inimene, kuid see põles järelevalveta.

Ohutusnõuded näevad ette, et alla meetrise läbimõõduga lõkke tegemisel peab lõkkekoht asuma hoonetest ning põlevast materjalist vähemalt kaheksa meetri kaugusel.

Enam kui meetrise läbimõõduga tule tegemisel peab aga lõke asuma juba vähemalt 15 meetri kaugusel. Järelvalveta ei tohi lõket mingil juhul jätta, käepärast tuleks hoida näiteks ämber veega ning Tuulega üle viie meetri sekundis tuld teha ei tohi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles