Politsei tabas Tartu kesklinnas meest röövinud kamba

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tartu kriminaalpolitseinikel koos turvafirma G4S töötajatega on õnnestunud kinni pidada kolm meest, kes vastavalt kahtlustusele röövisid 12. oktoobril Tartu kesklinnas 52-aastaselt mehelt vägivalda kasutades rahakoti.

Vahejuhtum leidis aset valgel ajal, kella 16.48 paiku Tartus Soola tänaval. Alkoholi tarvitanud mehele tungisid kallale kolm meest ning võtsid talt ära rahakoti koos dokumentide ja 250 euroga. Seejärel röövlid põgenesid.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel alustas politsei kriminaalmenetlust röövimist käsitleva paragrahvi alusel ning uurijad hakkasid koguma informatsiooni. Paari päeva hiljem õnnestus korrakaitsjatel röövimises kahtlustatavad isikud kindlaks teha.

Informatsioon oletatavate kurjategijate kohta edastati koostööpartneritele ning 27. oktoobril pidas G4S turvatöötaja ühes kaubanduskeskuses kinni kaks röövimises kahtlustatavat: 30- ja 34-aastase mehe.

Kaks päeva hiljem pidasid kriminaalpolitseinikud kinni ka kolmanda kahtlustatava, 49-aastase mehe. Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse kinnipeetud kuni kuueks kuuks vahi alla võtta.

Kahtlustatavad tunnistasid ülekuulamisel, et nad märkasid oma potentsiaalset ohvrit ühes pubis. Mees oli alkoholijoobes ning tellis endale alkoholi lisaks. «Seal tekkiski rahakoti röövimise plaan,» rääkis kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Prokurör lisas, et kahtlustatavad on varem mitmel korral kriminaalkorras karistatud.

Röövimist loetakse esimese astme kuriteoks, mille toimepanemise eest kohtus süüdimõistmisel võib kahtlustatavaid oodata kolme- kuni 15-aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles