Tartu hoiab siseturismis viiendat kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu suvel olid populaarseimateks Eesti-sisesteks reisisihtkohtadeks Tallinn, Pärnu, Ida-Virumaa ja Saaremaa, neile järgnes Tartu.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse tellitud uuringust ilmnes eestlaste ja mitte-eestlaste reisisihtkohtade valikul mõningaid erinevusi.

11 protsenti eestlaste reisidest toimus Tallinna, sama palju ka Pärnusse, 10 protsenti Saaremaale ja 9 protsenti Tartumaale.

Mitte-eestlaste suvistest vabaajareisidest viiendik olid Tallinna, 15 protsenti Ida-Virumaale, 10 protsenti Tartusse ja 9 protsenti Pärnusse, aga näiteks Hiiumaale vaid üks protsent ja Valgamaale kaks protsenti.

Suviste sisereiside uuringu andmetel käis tänavu suvel vähemalt ühel Eesti-sisesel vabaajareisil 63 protsenti Eesti elanikest.

Käesoleva aasta suvel tehti Eestis kokku 1,95 miljonit ööbimisega sisereisi. Lisaks tehti 1,6 miljonit ühepäevast reisi kultuuriüritustel käimiseks. Võrreldes kahe aasta taguse uuringuga on siseturiste jäänud vähemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles