Valgamaa muretseb Puka päästekomando võimaliku sulgemise pärast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Peeter Langovits

Päästeameti hinnangu kohaselt kuulub Valgamaal suletavate päästekomandode hulka Puka, nii maavanema kui kohaliku vallajuhi arvates seab see ohtu päästevõimekuse piirkonnas, kuna abi õnnetuse korral võib jääda liiga hiljaks.

Valga maavanem Margus Lepik kohtus Lõuna-Eesti päästekeskuse direktori Margo Klaosega, et arutada üheskoos komando tulevikku ja päästevõimekust Puka vallas, teatas maavalitsuse pressiesindaja.

Kohtumisest võtsid osa ka Puka vallavanem Heikki Kadaja ning Valgamaa päästeosakonna juhataja Alar Roop.

Maavanem Margus Lepik tõdes, et kindlasti häiriks komando kadumine kohalike igapäevast turvatunnet, mistõttu tuleb leida mingi võimalus nii Puka päästekomando kui turvalisuse säilimiseks.

«Tähtis on, et eelseisvad ümberkorraldused ei seaks ohtu elu võimalikkust maapiirkonnas. Ühe võimalusena arutati Puka komando reorganiseerimist abikomandoks ja vabatahtlike kaasamist. Kutseliste päästjate abi see kindlasti ei asenda, aga seeläbi on võimalik säilitada päästevõimekuse kohalolek Puka piirkonnas,» selgitas maavanem murelikult.

Alar Roopi sõnul on Valgamaal head näited nii Sangaste kui Karula vallas olemas, kus peale riikliku komando sulgemist jätkasid päästetööde pakkumist just vabatahtlikud pritsumehed. Vallavanem Heikki Kadaja lubas hakata otsima võimalusi, et vajadusel koos valla ettevõtete ja aktiivsete elanikega moodustada vabatahtlik abikomando. Üheskoos oldi siiski arvamusel, et võimalus ja lahendus komando tegevuse jätkamiseks ühel või teisel viisil tuleb leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles