Soome ja Eesti liitsid jõu koomiksi heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Sildre
Joonas Sildre Foto: TPM

Eile laiendas Tartu kommertsgümnaasiumis oma silmaringi ja harjutas kätt 15 koolinoort alates 15. eluaastast, õpetajateks kodumaine koomiksikunstnik Joonas Sildre  ja tema ülelahekolleeg Petri Koikkalainen.

See on alles algus. Soome Instituut ja Soome Sarjakuvaseura viivad koomiksitöötoa 13. novembril ka Viljandisse, seejärel Pärnusse ja Haapsallu.

Töötubade eesmärk on projektijuhi Kadri Kaljuranna sõnul tutvustada koomiksit kui kultuuriliiki ning seda, kuidas kasutada koomiksi vahendeid loo jutustamiseks ja sõnumi edasiandmiseks.

Kommertsgümnaasiumi kunstiõpetaja Elle Kaljuste sõnul oli osalejaid leida lihtne. «Koomiks on äärmiselt huvitav nähtus, mis on kunstitundides teenimatult vähe tähelepanu saanud,» lisas ta.

Töötubade idee kasvas välja koomiksinäitusest «FINEST», mis tutvustab kümne Eesti ning kümne Soome kunstniku töid teemal «24 tundi».

Sedasama väljapanekut saab vaadata ka algaval Helsingi raamatumessil, kus näituse üks kuraatoreid Joonas Sildre peab ettekande ja esitleb oma lastekoomiksi «Maailma naba» (2009) tõlget soome keelde.

Tartusse saabub «FINEST» 21. novembril. Seda saab Tasku keskuse teise korruse aatriumis vaadata 5. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles