Kilgi turuplats muutus parklaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Rein Kilgi sõnul oli tema sooviks teha inetust tühermaast esialgu lihtsalt korraliku väljanägemisega plats ning siis vaadata, kuidas seda kasutada – kas turu-, laada- või ürituste kor­­raldamise paigana. Praegu tegutseb seal parkla.
Ettevõtja Rein Kilgi sõnul oli tema sooviks teha inetust tühermaast esialgu lihtsalt korraliku väljanägemisega plats ning siis vaadata, kuidas seda kasutada – kas turu-, laada- või ürituste kor­­raldamise paigana. Praegu tegutseb seal parkla. Foto: Margus Ansu

Tartu kesklinna avaturu kõrval asuv maatükk, mille omanik Rein Kilk lasi suve hakul tühermaast korda teha kivisillutisega turu- ja ürituste platsiks, ei leidnud suve jooksul kasutust turu, laatade või ürituste paigana ning on praegu rendil parkimisplatsina.

«Saime platsi kesksuveks kiviparketiga kaetud ja sügiseks polnud mõtet ülepeakaela  üritusi ainult tegemise pärast korraldada,» nentis ettevõtja Rein Kilk. «Aga see polnudki eesmärk omaette. Kõige olulisem on, et plats on nüüd korda tehtud ja kesklinnas avaturu kõrval pole enam inetut tühermaad,» lausus ta.

Esialgu olid kivisillutisega platsile toodud ka müügiletid, kuid kauplemiseks neil ei läinudki, kuna müüjaid ei leidunud. «Kahe avaturu järele pole Tartus lihtsalt vajadust,» märkis avaturu juhataja Jaak Adamsoo. «90 protsenti meie müüjatest on ühes ja samas kohas kaubelnud aastaid, kliendid oskavad neid üles leida ja nad ei taha uude kohta minna,» ütles ta.

Kodutud kogunesid

Ilmselt ainsad, kes suvel uue turu lette kasutasid, olid kodutud ja napsuninad. «Seal nad istusid jah ja neid käidi ikka ära ajamas,» meenutas Adamsoo. «Aga see on üleüldine probleem ka meie turu ümbruses ja bussijaamas.»

Nüüdseks pole äsja korda tehtud platsil enam turulette, vaid see on ümbritsetud piirdeaiaga ja üles on pandud parkimisjuhised. Plats anti Rein Kilgi sõnul rendile Europargile. «Igal juhul on sel alal ka parkimisplatsina suurem väärtus ja ilusam ilme kui lihtsalt tühermaana,» lausus ta.

Plaanis kõrghooned

Kilk lisas, et planeeringu järgi on sellele maale kavandatud nagunii hoopis hoonestus, nii et praegused lahendused on ajutised. «Kui ütleksin, et hakkan täna Tigutorni kõrvale kõrghoonet ehitama, siis peetaks mind hulluks,» ütles ta.

«See plaan ootab oma aega. Seni võib seda maad muud moodi kasutada, kas siis parkimiseks, laatadeks, kontsertideks, kultuuriüritusteks – võimalusi on väga palju ja mina olen kõigile ideedele avatud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles