Kahe memme mõrvar soovib süüasja arutamist ringkonnakohtus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Burkevitš
August Burkevitš Foto: Sille Annuk

Nädal tagasi mõistis Tartu maakohus kahe eaka naise mõrvas süüdi August Burkevitši (59) ning karistas teda eluaegse vangistusega. Burkevitš kaebas otsuse edasi.

Oma soovist vaidlustada Tartu maakohtu 7. oktoobri otsus August Burkevitši kriminaalasjas on kohtule teatanud nii süüdistatav kui tema kaitsja vandeadvokaat Anti Aasmaa. Motiveeritud kohtuotsuse teeb kohus 31. oktoobriks, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Politsei pidas Burkevitši kinni mullu 18. septembri öösel tema kodus Tartumaal Lähtel, kahtlustades teda 77-aastase naise mõrvas Tartu vallas Vedul ning 83-aastase naise mõrvas samas vallas Kobratu külas.

Kohtus leidsid mehe julmad teod ka tõendamist ning õigusemõistja määras süüdistatavale eluaegse vangistuse, põhjendades maksimumkaristust mõrvade erilise julmusega. Määravaks sai ka asjaolu, et varasemad karistused ei ole Burkevitšile ilmselgellt mingit mõju avaldanud ning ta on ühiskonnale ohtlik.

Süüdistusakti järgi on Burkevitš varem kriminaalkorras karistatud 14 korral ja väärtegude eest 17 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles