Neinar Seli lükkab jälle hotelliehitust käima

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbrohus mudaauk Ülikooli 14 kinnistul ei riiva varsti enam möödujate silma.
Umbrohus mudaauk Ülikooli 14 kinnistul ei riiva varsti enam möödujate silma. Foto: Sille Annuk

Ärimees Neinar Seli arvates on tõenäone, et üle kaheksa aasta viibinud hotelliehitus Ülikooli 14 krundil algab viimaks tuleval kevadel. Ettevalmistustöödest annab märku Pirogovi platsi kõrvale ilmunud plank.

Ülikooli 14 kinnistu detailplaneeringu kehtestas Tartu linnavolikogu juba 2003. aasta detsembris. Neinar Seli algne soov oli avada hotell 2004. aasta kevadel, kuid plaan läks luhta viitega arheoloogilistele väljakaevamistele.

2004. aasta augustis avaldas Seli Tartu Postimehele lootust, et 2005. aasta hansapäevadeks on arhitekt Peeter Pere projekteeritud 60-toaline hotell valmis. 2007. aasta juulis jõudis aga Seli avada hoopis Tartu suurima, enam kui 400 voodikohaga hotelli Dorpat.

«Kõigepealt tuleb saada projektiga ühele poole,» ütles Seli eile plangu üleslöömist kommenteerides. «Aeg on arenenud ja hotelli funktsionaalsust tuleb vaadata uue pilguga. Meil on paar välismaa spetsialisti, kes ruumilahenduse, parkimise ja muu funktsionaalsust puudutava kohta nõu annavad.»

Seli meenutas, et arheoloogilised väljakaevamised Ülikooli 14 kinnistul langesid aega, mil pangad pakkusid varmalt hotelliehituseks laenu. «Nüüd on pankadel taas optimismi meie asja toetada,» kinnitas Seli.

«Konverentsiturism vajab sellist nelja plussi (tärni – toim),» hindas Seli. «Talvel peaks kõik ettevalmistused ära olema, et saaksime kevadel alustada. Aga tugevamat piiret on vaja juba ainuüksi sellepärast, et seal käib kogu aeg mingi vandaalitsemine ja aia ümberlükkamine.»

Neinar Seli sõnul pole hotelli nime veel otsustatud, kuid võimaliku variandina on kaalumisel Koidula hotell. Ülikooli 14 olemasolevas majas, millest saab hotelli osa, elas aastail 1865–1868 poetess Lydia Koidula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles