Rein Taaramäe jäi oma rattaklubi avamistordita

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne Rein Taaramäe rattaklubi tordi lahtilõikamist tuli tulevastel tippudel teha esimene trenn. Looduse tahtel paduvihmas.
Enne Rein Taaramäe rattaklubi tordi lahtilõikamist tuli tulevastel tippudel teha esimene trenn. Looduse tahtel paduvihmas. Foto: Margus Ansu

«Nüüd lähete Jaanikaga koos kunstmurustaadionile ja teeme seal kõigepealt jalgpallitrenni,» ütles eile Tamme staadioni tribüünihoonesse Rein Taaramäe jalgrattaklubi avamisele saabunud rüblikutele endine profirattur Andri Lebedev.

Tulevased jalgratturid said esimeses trennis tõsise katsumuse, sest kohe algas korralik paduvihm.  

Rein Taaramäe rattaklubi avati eile paraku ilma Taaramäeta, keda oli ootamatult tabanud kõhutõbi.

Eesti parim profirattur ütles telefonitsi, et klubi loomisega tahab ta luua noortele võimalused Eesti jalgrattaspordis areneda.

«Ma ei tea, kas see on juba järgmisel aastal võimalik, aga me püüame luua võimalused, et need, kes trenni tulevad, saavad ka jalgratta,» ütles Taaramäe, kes kunagi alustas samasuguses klubis. «Tehnika oli tollal küll minimaalne, aga ma sain sõita.»

Eestis on ajalugu näidanud, et omanimelisi spordikoole ja -klubisid kipuvad looma tippsportlased, kelle karjäär on lõppjärgus. Ega ometi? «Ei, ei, kindlasti mitte,» muigas Taaramäe, «minu sportlasetee kestab kindlasti veel 10–15 aastat.»  

Tipprattur loodab enda sõnul, et kui temal läheb hästi, on paremad võimalused ka noortel, kes sõidavad Taaramäe jalgrattaklubis. «Kindlasti on neil ka rohkem motivatsiooni, kui mina suures spordis midagi ära teen,» ütles ta, «neile oleks see ülimalt kasulik.»

Kaks treenerit

Sellal kui Taaramäe tippseltskonnas tegusid teeb, hoolitsevad tema klubis treenijate eest Andri Lebedev (poisid) ja Eesti üks parimaid naisjalgrattureid Jaanika Kurgjärv (tüdrukud).

«Minu rolliks jääb see, et kui olen kodumaal, tulen kindlasti läbi, vaatan, kuidas noortel läheb, ja jagan näpunäiteid,» sõnas klubi tartlasest omanik, lubades võimaluse korral ka võistlusi vaatama tulla. «Mina olen rohkem motiveerija.»

Klubi eelarvest ja ülalpidamiskuludest Taaramäe veel rääkida ei tahtnud. «Selle raha me leiame,» kinnitas ta.

Klubi põhibaasiks jäävad ruumid Tamme staadionil, mis saadi kätte umbes nädal tagasi. «Kõik ei ole veel valmis, kujundame neid ruume ja üritame nad teha selliseks, et noortele hakkab seal kohe meeldima,» sõnas Taaramäe.

Tema sõnul on klubi kaugemad plaanid luua võimekad juunioride ja M16 klassi meeskonnad, kellega oleks võimalik osaleda Lääne-Euroopa võidusõitudel.

Tartu noored Vueltale

Taaramäelt on Hispaania velotuuri Vuelta korraldajad küsinud, kas eestlased ei sooviks osaleda juunioride Vueltal. «Nüüd, kui oma klubi on olemas, saaks seda võimalust ära kasutada,» sõnas Taaramäe, «aga ma ei saa öelda, et see toimuks kohe järgmisel aastal. Tulevikus – miks mitte.»

Innukamad noored üritatakse, kui aeg käes (18–19-aastaselt), aidata välismaale amatööriklubidesse. Sealt edasi oleks noorel mehel vaid samm profilepinguni, väitis Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles