Pane uisk alla

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme staadioni majahoidja Vladimir Heerik näitas, kuidas kõige ohtlikumad kühmud labidaga ära kaksata.
Tamme staadioni majahoidja Vladimir Heerik näitas, kuidas kõige ohtlikumad kühmud labidaga ära kaksata. Foto: Margus Ansu

Tamme staadioni tragi majahoidja Vladimir Heerik ei jäänud pühapäeval miinuskraadide tulles jokutama, vaid ujutas Elva tänava äärse korvpalliväljaku veega üle. Juba eile oli uisuväljak tarvitamiskõlblik.


Usaldanud kastmisvooliku ühiskondlikult kasulikule parandustööle saadetud noormeeste kätte, silkas Heerik, käes kaablirull, eile lõuna ajal staadioni haldushoone ja uisuväljaku äärde veetud soojaku vahet. Kohe-kohe pidi saama soojakusse elekter ning tühjadesse kappidesse metallputka seina ääres laenuuisud.



«Uiske on meil igas suuruses juba vanast ajast, oma 30 korralikku paari tuleb vast kokku,» arvas Tamme staadioni haldava sihtasutuse Tartu Sport juhatuse liige Meelis Jukk. «Helitehnik tuleb, siis saab varsti muusikat lasta. Kuumadele jookidele mõtleme ka.»



Lauluväljak liiga vildak


Vladimir Heerik ning staadioni peaadministraator Anne Kilgi haarasid pihku labidad ning näitasid, kuidas uisutajaid kibedama valuga ähvardavaid konarusi maha koorida.



«Igal õhtul ja hommikul tuleb muidugi kasta ka, aga eks ta sõidetakse tasasemaks,» uskus Meelis Jukk umbes 1500-ruutmeetrise lustiplatsi muhke ja mühke seirates. Ühtlasi oli tal lisada rõõmusõnum Annelinna rahvale: teie ukse all on üüratu supersile uisuväljak.



«Käisin ise Anne kanalil ja mõõtsin mitmest kalameeste puuritud august – jääd on juba umbes kümme sentimeetrit,» kinnitas Jukk.



Varem mitmel aastal rajada üritatud Annemõisa uisuväljaku kohta ei söandanud Jukk kindlaid lubadusi anda. Ta märkis, et kui parajasti pole nöökinud ilm ja jäätegu on kulgenud ladusalt, ei ole annelinlased miskipärast toda paika üles leidnud.



SA Tähtvere Puhkepark mänedžer Andrus Holz ütles, et laululava esisele platsile ei hakata uisuväljakut tegema enne, kui ilmajaam lubab vähemalt kümmet miinuskraadi mitmeks järjestikuseks päevaks. Holzi sõnul on plats nii kaldu, et lahjema külmaga jõuab enamus kastmisvett enne hangumist kanalisatsiooni voolata.



Tartu Mart Reiniku gümnaasiumi majandusjuht Aare Voore tunnistas, et kuigi mullu oli kool oma liuväljaga linnas esirinnas, pole tänavu plaanist kaugemale jõutud.



«Tarvitajaid vast isegi oleks, aga praegu ei saa veel ilma peale kindel olla. Äkki sulab ära,» arutles Voore. «Aga jaanuarikuus teeme kindlasti, kui külma tuleb.»



Raeplatsi liug ei jõua


Mõne aasta eest vahendas Tartu Veevärgi juhataja Toomas Kapp avalikkusele toonase linnapea Laine Jänese mõtet teha uisuväljak Raekoja platsi alumisse ossa.



«Enam pole see tõsiselt jutuks olnud, sest vajaks tõsist tehnilist ettevalmistust,» tõdes Kapp. «Raekoja plats on kaldu. Esmalt tuleks tekitada mingi nipiga loodis aluspind. Peamiselt on asi ikka ilmas. Kui pole pikalt korralikku külma ette näha, ei kõlba linna keskväljakul mingi lagaga riskida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles