Tartu kunstnik avas oma näituse Berliinis

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Allik.
Peeter Allik. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tartu ja kogu Eesti üks vilkamaid välismaistel ühisnäitustel osalejaid Peeter Allik (45) on saanud hakkama koguni rajataguste isikunäitustega – Peterburis, Hollandi linnas Hertogenboschis ja Berliinis.

Pärast seitset aastat sõitis ta taas Saksamaa pealinna. Seekord pani ta oma näituse üles galeriis Manière Noire.

Allik nimetas galeriid pidava Majla Zeneli erilist huvi nende kunstnike vastu, kes väljendavad ennast valgele paberile trükitud musta värviga. Tema galeriis on loomingut näidanud põhiliselt Saksa ja Ida-Euroopa, aga ka näiteks Ameerika kunstnikud.

Alliku pilte mahtus väljapanekule kahes reas ühtekokku kolm tosinat. «Galerii on väike, aga väga korralik ja ilusas kohas,» ütles kunstnik.

Tänavu on Alliku töödest üht väljapanekut, kus oli linoollõigete kõrval ka maale, rajatagused kunstihuvilised juba näinud – augustis Riia galeriis Bastejs. Näitust Berliinis saab vaadata 6. oktoobrist 25. novembrini. Kevadel näitab ta oma kunsti Leipzigi galeriis BBKL.

Ühel autoportreelisel linoollõikel tõstab Allik mustkunstniku kombel kübarast välja jänese. Tänavu suvel tundis kunstnik ise väheke kõrvust tõstmise tunnet: juuli algul ilmus Eesti Litograafiakeskuse väljaande Minu Esimene Kunstikogu esimene number, mis koosneb tervenisti Alliku loomingu reprodest ja asjakohastest artiklitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles