Vastukaja: veel lepingust Teatri Koduga

Paavo Nõgene
, Vanemuise teatrijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Margus Ansu

Kahetsusväärselt on Tartu Postimehe artiklist «Leping tõrjub väikeseid teatreid» (6.9) välja jäänud asjaolu, miks üldse Vanemuise teater on soovinud teatud piirangut lepingus mänguasjamuuseumiga.

Nimelt soovib Tartu Mänguasjamuuseum lavastuste eksklusiivsust ehk Vanemuisel on keelatud Teatri Kodus lavale toodavaid lavastusi kahe teatrihooaja vältel mängida väljaspool Teatri Kodu ruume.

Seega kohustume neid lavastusi hoidma Tartu ja Teatri Kodu jaoks, mis suurendab meie riski lavastuskulude tagasiteenimisel mõistliku aja jooksul. Kõik lavastuste lavaletoomis- ja etendamiskulud on Vanemuise teatri risk.

Kõnealune leping annab Teatri Kodule eksklusiivsed lavastused ning regulaarse etendustegevuse. Vanemuine annab Teatri Kodu ruumides käesoleval teatrihooajal 61 etendust.

Vanemuine on valmis lepingut soovi korral muutma, kui seeläbi vähendatakse piiranguid ka meie tegevusele. Omaette teema on kindlasti see, kas sellisel juhul saab Vanemuine tuua Teatri Kodus lavale kaks või kolm uuslavastust hooajal, sest kõige muu kõrval tuleb hinnata ka majanduslikke riske, et kogu tegevus oleks jätkusuutlik.

Kui teater ei peaks lugu tulu- ja kulueelarve kokkulugemisest ning eelarve tasakaalust, oleksime varsti samas seisus nagu mõni riik Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles