Põltsamaa linnavalitsus ostab pallaslase maali

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa.
Põltsamaa. Foto: www.poltsamaa.ee

Põltsamaa linnavalitsus ostab kunagise pallaslase Endel Kõksi maali, mis kujutab Põltsamaa vana kivisilda ja endist linnavalitsuse hoonet.

Põltsamaa linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõuniku Kadri Suni sõnul saatis maali omaniku peretuttav suvel linnavalitsusse e-kirja, kus andis teada, et maali omanikul oleks soov see nimelt Põltsamaa linnale müüa, kirjutab Vooremaa.

Maal ostetakse 25 000 krooni eest.

Põltsamaa linnapea Jaan Aiaotsa sõnul on linnal plaanis uue aasta alguses maali ka linnarahvale esitleda ning jätta see mõneks ajaks muusikakooli, kust avaneb üsna sarnane vaade, mis maalilgi näha.

«Endel Kõksi maali ostis Viljandi komisjonipoest pärast Teist maailmasõda pildi meile müünud naise ema, kes oli sellel Põltsamaa motiivi ära tundnud,» rääkis kultuurinõunik ja lisas, et Põltsamaa vana linnavalitsusehoone teisel korrusel olid omal ajal toad, mida välja üüriti ning maali ostja tundis sellel ära oma kunagised koduaknad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles