«Casanova» läks südameid vallutama Leetu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ballett «Casanova» esietendus Vanemuise väikeses majas 12. märtsil. Pildil proov.
Ballett «Casanova» esietendus Vanemuise väikeses majas 12. märtsil. Pildil proov. Foto: Margus Ansu

Teisipäeva, 27. septembri õhtul andis Vanemuine Vilniuses Teatro Arenas balleti «Casanova» külalisetenduse.

See ei ole etendusele esimene välisreis - aprillis käis lavastus ka Riias rahvusvahelisel Baltimaade balletifestivalil. «Ühtekokku on see Vanemuisele käesoleval aastal juba viies välisreis. Oleme väga rõõmsad, et meie lavastuste vastu on aktiivset huvi üles näidatud ka väljaspool Eestit,» ütles teatri juht Paavo Nõgene.

Vanemuine sai kutse esineda Teatro Arena saalis tänu teatri balletijuhi Mare Tomminga kontaktidele Leedu kolleegidega. «Kindlasti on «Casanova» leedukatele midagi täiesti uut, midagi, mida nad varem näinud ei ole. Ma väga loodan, et need tekkinud kontaktid jäävad püsima ning tulevikus saan kutsuda huvitava käekirjaga Leedu lavastaja oma etendusega meie lavale,» rääkis Tommingas.

Ballett «Casanova» esietendus Vanemuise väikeses majas märtsis 2011, autoriks Belgia koreograaf ja lavastaja David Sonnenbluck. Lisaks koreograafiale on David Sonnenbluck loonud lavastusele lavakujunduse, muusikalise kujunduse (Vivaldi, Mozart, Typsi, traditsiooniline araabia muusika) ning kostüümid (koostöös Mare Tommingaga).

Lavale astuvad Colin Thomas Maggs, Yassaui Mergaliyev, Ilja Mironov, Nashua Mironova, Hayley Blackburn ja Vanemuise balletitrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles