Tartu linn jõudis kunstimuuseumiga näitusemaja üüris kokkuleppele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseum.
Tartu kunstimuuseum. Foto: Sille Annuk

Tänasel Tartu linnavalitsuse istungil kiideti heaks otsus sõlmida Tartu Kunstimuuseumiga üürileping Raekoja plats 18 ehk viltuse maja hoonele linna poolt esialgu välja käidud tavapärase mittetulundusühingutele ja sihtasutustele pakutava turuhinnast madalama üüriga.

Abilinnapea Tiia Teppan rõõmustas, et linn ja Tartu kunstimuuseum jõudsid läbirääkimiste tulemusena kokkuleppeni, mis lubab muuseumil ruume kasutada uue lepingu järgi vähemalt kuni 2016. aasta lõpuni, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

«Linnale on oluline, et säiliks Tartule omaseks saanud kunstieksponeerimise koht, kus Tartu Kunstimuuseum on seni äärmiselt tublit tööd teinud,» märkis Teppan. «Uue lepinguga annab linn ruume muuseumile endiselt üürile teistelegi mittetulundusühingutele ja sihtasutustele pakutava turuhinnast oluliselt madalama hinnaga. Üürist saadav tulu suunatakse kõik tagasi muuseumihoone korrashoidu, et kunstimuuseum normaalselt tegutseda saaks. Näiteks vajavad esimese asjana remonti hoone aknad.»

Kuni 2011. aasta lõpuni tasub muuseum linnale endist üürihinda ning alates 1. jaanuarist 2012. aastast tasub üürnik üüri 1,28 eurot ruutmeetri eest kuus kunstigaleriina kasutatava pinna 742,7 ruutmeetri eest ja 0,32 eurot ruutmeetri eest kuus kunstigaleriid teenindava pinna 271,7 ruutmeetri eest.

Augusti lõpus jõudis avalikkuse ette info sellest, et Tartu linn ja Tartu kunstimuuseum ei suutnud umbes kuu aega kestnud läbirääkimistel kokku leppida muuseumi näitustemaja tulevases üürisummas. Lihtsustatult oli probleem selles, et Tartu linn soovis hoone eest tulevikus rohkem üüriraha kui seni. Kultuuriministeeriumi haldusalas tegutsev kunstimuuseum püüdis aga säilitada läbirääkimistel status quo'd ja maksta ka tulevikus senikehtinud rendihinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles