Metsaülikool esitleb kogumikku naisest ja mehest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees ja naine.
Mees ja naine. Foto: SCANPIX

Täna esitlevad Kääriku Metsaülikooli korraldajad Tartus ülikooli kunstimuuseumis kogumikku «Eesti naine. Eesti mees. Konflikti ennetamine».

Teos annab võimaluse reisida 2010. aasta suvesse Kääriku metsade ja küngaste vahele, kus tookordses Metsaülikoolis võeti luubi alla erinevad teemad armastuse keemiast lapsevanemate koolituseni, märkis sihtasutuse Metsaülikool juhataja Triin Käpp.

Kogumik tutvustab ka Metsaülikooli esimesi samme konflikti ennetuskeskuse loomisel. Samuti saab kaasa mõelda Metsaülikooli 2011. aasta kodanikuühiskonna teemalise esseekonkurssi laureaatidega, kelle võidutööd on uues kogumikus samuti oma koha leidnud.

«Metsaülikoolis räägiti avatud meelega ja eelarvamusi murdes elulistest ja inimlikest aspektidest seoses Eesti naise ja Eesti mehega - perepoliitikast tervise ja usaldusliku suhtluseni,» ütles kogumiku koostaja Marko Kass raamatut tutvustades. «Samas on Metsaülikool missiooniks alati olnud diskuteerida neil teemadel, millele avalikkuses enam tähelepanu peaks pöörama, et Eesti elu paremaks muuta.»

Metsaülikool kannab endaga kaasas ligi 40-aastast traditsiooni, mis sai alguse Kanadas, Kotkajärvel aastal 1967. Eestis toimus esimene Metsaülikool 1989. aastal Käärikul.

Esitlus algab Tartu Ülikooli kunstimuuseumis kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles