Vana ja haige mees kadus jäljetult pärast kainestusmajast lahkumist

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Silver Alt

Heino Purik, 74-aastane raske puudega Tartu mees, kadus jäljetult pärast seda, kui ta 3. septembri hilisõhtul arestimajast pärast viietunnist kainenemist välja oli lastud.
 

Heino Puriku abikaasa Aita on murest murtud ja suures segaduses, sest 3. septembri ennelõunal läks Heino Annelinna kodust viigitud pükstes ja kerges pluusis mõnesaja meetri kaugusele poodi, et endale paar laupäevast õlut osta.

Südamestimulaatoriga, kõrge vererõhu all kannatav ja vaevaliselt liikuv vaikne vanahärra ei jõudnud aga ka õhtuks koju tagasi.

Varahommikul helistas naine politseisse, kiirabisse ja arestimajja – igale poole, kust oskas otsida, kuid infot tema abikaasa kohta ei osanud anda ükski asutus.

Siis korraga helistati politseist tagasi ning teatati, et Heino oli ikkagi olnud arestimajas, kuid on sealt välja lastud – mees koju aga ei jõudnud.

Pärast järjekordset unetut ööd läks Aita Purik esmaspäeva hommikul, 5. septembril  politseisse ja tegi ametliku avalduse mehe kadumise kohta.

8. septembril saatis politsei lõpuks välja teate, et vana mees on Tartus kaduma läinud. Teates pole sõnagi arestimajast, millest lahkumise järel pole meest nähtud, vaid räägitakse, et suurekasvulist ja hallipäist Heinot nähti viimati Lõunakeskuse kandis. Selles mõttes on väide tõsi – arestimaja asub Lõunakeskuse kõrval.

Lõuna prefekti Tarmo Kohvi sõnul ei saanud mees aru, kes ta on, ega teadnud, kus elab.

«Ta viidi kainenema ja lasti viie tunni pärast, kell 20.10 arestimajast minema,» selgitas prefekt. «Kui võimalik, viiakse joobnuna leitud inimesed otse koju, aga tema puhul ei olnud see paraku võimalik.»

«Terviseprobleeme ei ilmnenud ja südamestimulaatorist kuulsime ka alles 5. septembril, kui tema naine sellest meile rääkis,» lisas Kohv.

Kohv rääkis, et arestimajast lahkuvale Heinole olid sealsed töötajad pikalt selgitanud, kus ta täpselt asub ja kuhupoole tema kodu jääb. Prefekt möönis, et kuna mehel oli selgitusest raske aru saada, võinuks töötajatel siiski tekkida kahtlus, kas mees leiab kodutee.

Politsei pressiesindaja teatas eile õhtul, et juhtunu asjaolusid selgitatakse ja kui selgub, et mõni politseiametnik on ebaprofessionaalselt käitunud, alustatakse sisejuurdlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles