Algaja juht pigistas vanast Audist välja 164 km/h

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil politseinik andmas peatumismärguannet.
Pildil politseinik andmas peatumismärguannet. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval võttis liikluspolitsei teravdatud tähelepanu alla liiklemise Tartus ja selle lähiümbruses. Kokku avastati hommikul kella 7st kuni õhtul kella 18ni 31 erinevat väärtegu.

Kolmel juhul tabati sõidukiroolist juhtimisõiguseta juhid ning üks algaja sõidukijuht kihutas asulavälisel teel Audi 80-ga kiirusega 164 km/h, vahendas Lõuna prefektuuri teade.

Rikkumistest koguni 12 olid seotud sõidukijuhil alkoholi tarvitamise tunnuste tuvastamisega. Kui 11 juhi suhtes alustati ses rikkumises väärteomenetlust, siis üks roolikeeraja peab süüteo eest vastutuse võtma alustatud kriminaalmenetluse raames.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar ütles, et enamik rikkumise toime pannud sõidukijuhtidest olid keskmiselt 30. eluaastates või alla selle ning põhjendasid joobnuna rooli istumist küllaltki traditsiooniliseks kujunenud vastustega.

«Küll öeldi, et alkoholi tarvitati ainult eelmisel õhtul või et öine uneaeg jäi pärast vägijoogi tarbimist lühikeseks. Lisaks sõnasid mitmed, et nad tundsid end kainena ega osanud arvatagi, et alkohol veel nii kaua veres püsib,» rääkis Saar.

Vanemkomissar lisas, et juhid hindavad tihtilugu oma tervislikku seisundit väliste tegurite põhjal adekvaatseks, ent tegelikkus näitab, et alkohol ei ole kaugeltki veel organismist väljunud.

Lisaks alkoholi tarvitanud sõidukijuhtidele andsid sel päeval liikluses tooni ka kolm jalgratturit, kes ei olnud kained.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles