Linnavalitsus kutsub tartlasi autovabal päeval ratastega ringsõidule

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval algava autovaba nädala puhul teevad Tartu linnavalitsuse liikmed mööda linnatänavaid traditsioonilise ringsõidu, et saada informatsiooni Emajõelinna rattaliikluse probleemkohtadest. Kaasa pedaalima on oodatud ka kõik linnakodanikud, kel selleks mahti.

Kes sõiduteel väntamist ohutuks ei pea, võib seda teha ka kõnniteel, kuid sõidu peaeesmärk on hinnata siiski jalgratturi ohutust linna liiklusruumis, rääkis linna jalgrattateede ja liikluskorralduse spetsialist Toomas Põld.

Ise igapäevaselt jagrattaga tööle sõitev Põld kasutab liikumiseks pigem autoteed. Igapäevased jalgrattaga sõitjad liiguvad tema sõnul kiiremini ning kergliiklusteed neile ei sobi, kuna seal on palju äärekive ning erinevad inimesed liiguvad erineva kiirusega.

Tulevikus plaanib linn hakata joonima jalgratturitele eraldi sõiduradasid otse autoteele.

Sõit algab raekoja eest esmaspäeva hommikul kell 10. Esialgu võetakse suund Annelinna, sõidetakse üle Võidu silla mööda Fortuuna, Pikk ja Kalda teed Nõlvaku tänavani, mida mööda jõutakse Jaama tänavani. Sealt edasi sõidetakse kuni Narva maanteeni, kust suundutakse vasakule, üle Vabadussilla ning tehakse veel ring Toomemäe tagant kuni jõutakse jälle raekoja juurde tagasi.

Pärast sõitu, orienteeruvalt kell 11 algab raekoja suures saalis diskussioon, et arutada läbitud marsruuti ja jalgrattaga sõiduteel sõitmist.

Marsruut on valitud selliselt, et oleks võimalik tuvastada viimase aasta vältel tehtud muudatusi jalgrattaga liikumise võimaluste osas.

Linnavalitsuse teatel on kavas sõita maksimaalselt kaks inimest grupis väikeste vahedega, et vältida suure kolonni tekkimist sõiduteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles