Jõgeva tuletõrjedepoo saab uue ilme

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva tuletõrjedepoo läheb remonti. Pildil maja tulevane välisilme.
Jõgeva tuletõrjedepoo läheb remonti. Pildil maja tulevane välisilme. Foto: RKAS

Jõgeva linnavalitsus väljastas sel nädalal siseministeeriumile ehitusloa, millega Riigi Kinnisvara Aktsiaselts soojustab ja annab uue ilme Aia tänaval asuvale tuletõrjedepoole.

Siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna juhataja asetäitja Priit Laaniste sõnul on kõik läbiviidavad tööd planeeritud eelkõige selleks, et hoida kokku energiatarbimist.

Muus osas jääb aga ministeeriumi sooviks, et Jõgeval oleks ka edaspidi pidevalt tagatud elupäästevõimekus nagu see on ka praegu, märkis Laaniste.

Fassaad muutub

CO2 kvoodirahade eest maja ümberehitust korraldava Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm märkis, et remont puudutab depoo kahekorruselist peahoonet. L-kujulise maja taha rajatud garaažide osa jääb esialgu samaks.

Peagi, kui ehitusleping allkirjad saab, kaetakse praegune hall silikaattellistest sein soojusisolatsiooni kihiga, mis omakorda krohvitakse heleda krohviga. Osale maja seinast asetab ehitaja telliskiviimmitatsiooniga fassaadikatte - nii tuleb hoone veelgi nägusam, lisas Idnurm.

Välja vahetatakse amortiseerunud aknad ja uksed, soojustatakse pööning ning rajatakse ventilatsioonisüsteem. Maja saab ka täiesti uue küttesüsteemi. Ära tehakse kõik need tööd, mida CO2 kvoodirahast teha tohib ning mis tõotavad energiakokkuhoidu, selgitas Idnurm.

Depoo peaks RKAS-i hinnangul uuendatud saama ligikaudu 150 000 euro eest.

Sulgemisi ei too

Remondi ajal jätkub depoos igapäevane töö ning päästjatel pole tarvidust selleks ajaks ära kolida, ütles päästeameti pressiesindaja Reimo Raja.

Ka ei ole praegu ühtegi otsust selle kohta, et depoohoone uuenduskuur Jõgeval tähendaks mõnele lähedalasuvale komandole sulgemist. «Sel teemal tuleb selgust ehk oktoobris kui komandode ümberkorraldamise analüüsiga on edasi liigutud,» täpsustas Raja.

Jõgeva komando tehnikaparki kuulub praegu neli eriotstarbelist tuletõrjeautot, päästetöödepaat, eriotstarbeline maastikusõiduk ning muudki päästetehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles