Koolidirektorid saavad 13. kuupalga

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Mart Reiniku gümnaasiumi direktor Toomas Samm ja Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldman.
Tartu Mart Reiniku gümnaasiumi direktor Toomas Samm ja Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldman. Foto: Sille Annuk

Kui haridusministeeriumi ja Tartu linnavalitsuse osakonnajuhid peavad leppima 2000 kuni 6000-krooniste preemiatega, siis Taaralinna koolidirektoreid rõõmustavad 20 000 kroonist kopsakamad tulemustasud.


Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juht Boris Goldmani sõnul on Tartus aastatepikkune traditsioon aasta lõpus koolijuhte kümnete tuhandete kroonidega premeerida, kirjutas

Äripäev

.

«Kooliinimesed on olnud tublid ja miks mitte neile siis preemiat maksta,» lisas Goldman.

Osakonna peaspetsialist Irina Aab selgitab: «See ongi meie kokkuhoid! Aasta jooksul on teatud summad kasutamata jäänud. Kui me neid välja ei maksaks, siis läheksid need riigi tuludesse.»

Enam kui 1100 õpilase ja üle 90 õpetajaga Tartu Mart Reiniku Gümnaasiumi direktor Toomas Samm arvas, et 25 000-kroonine tulemuspreemia on põhjendatud. «Mul on sellest aastast kaks suurt koolimaja, mis on mõlemad praktiliselt ühesuurused. Ja tegelikult iga töömees ootab natukese tunnustust,» märkis ta.

Haridusminister Tõnis Lukas ohkas Tartu premeerimispoliitikast kuuldes sügavalt. «Eks miinus on omavalitsustesse sel aastal aeglasemalt kohale jõudnud,» kommenteeris ta.

Tallinna haridusameti üldhariduse osakonna juht Viivi Lokk ütles, et pealinnas kõigile direktoritele kuupalga jagu preemiaid ei maksta. Preemiaks on vaja kooli hoolekogu ettepanekut, ka peab kooli eelarve seda võimaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles