ERR: kutsetega jumalateenistus oli soovituslik

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulujumalateenistus 2007. aastal.
Jõulujumalateenistus 2007. aastal. Foto: Peeter Langovits

Jõulujumalateenistusele inimeste kutsumine kutsetega oli Eesti Rahvusringhäälingu jumalateenistuse ülekande produtsendi Ene Kõsteri sõnul soovituslik idee, et vältida teleülekande puhul kiriku pooltühjaks jäämist.

Kuna soovisime kaameraid paigutada rõdule, siis seal tähendab see tõesti paari pingirea tühjaks jäämist, rääkis Kõster Postimees.ee’le.

Ta rääkis, et varasema kogemuse põhjal tekkis mõte kutsuda osa inimesi jumalateenistusele kutsetega, et telesaates ei peaks näitama pooltühja kirikut. Kindlasti ei ole kunagi olnud plaanis korraldada registreerimist sel kombel, nagu see nüüd välja on kukkunud.

Ta ütles, et suhtles Eesti Kirikute Nõukogu poolt meediaasju ajava Lääne praosti Tiit Salumäega, kes lubas samuti uurida, kuidas tekkis EELK kodulehele internetis mainitud jumalateenistusele registreerimisteade.

Kõster lisas, et kuna tegu on siiski otseülekandega, siis teoreeriliselt oleks neil võimalik küll nõuda jumalateenistusel inimeste arvu piiramist, kuna põrandat mööda veetakse siiski kaableid ning eksisteerib alati oht, et keegi sinna kogemata peale astub ning telesaatesse praaki põhjustab. Samas rõhutas ta, et ETV ei ole siiski kunagi sellist poliitikat rakendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles