Rait Pallo läheb nelikürituse tiitlit kaitsma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Pallo.
Rait Pallo. Foto: SCANPIX

Swedbank ASi krediidijuhtimise divisjoni direktori ametit pidav Rait Pallo (37) on Tartu nelikürituse pjedestaalil olnud korduvalt. Kolme ala järel Priit Ailti ja Janis Te­­terise ees juhtkohal oleval Pal­­lol on kaitsta mullune tiitel.



«Vaim on kogu aeg valmis esikohale tulema,» möönis Pallo enne rattamaratoni, «hetkel on isegi füüsiline pool valmis.»

«Aga rattamaraton on ikkagi tehniline sport, siin võib üllatusi ette tulla,» lisas ta. «Nii nagu mullugi – olin täitsa kindel, et probleeme ei tohiks tulla. Vahe Raul Ollega oli suur. Aga tegelikult oli väikeste tehniliste äparduste tõttu lõpuks kõik väga piiri peal.»

Ohtlikud ratturid

Pallo ei pelgagi niivõrd talle praegu kuklasse hingavaid Ailti ja Teterist. Pigem tuleb tema arvates rohkem silmas pidada rattamehi – praegust viiendat Virgo Karu ja kuuendat Sigvard Kukke.

«Nemad on rattas teada-tuntud. Priit sõidab küll ratast hästi, aga maastik ei ole tema tugevaim külg,» nentis Pallo. «Ent kindlasti tuleb ka teda jälgida.» Nii ei leia ta, et nelikürituse võit juba taskus oleks.

Asjatundjate hinnangul on Pallo universaal, kellel neliküritusel nõrka ala ei olegi. «Sel aastal tuli suusatamine hästi välja,» oli Pallo rahul, «viimastel aastatel olin seal kõikuv, aga tänavu tuli 51. koht.»

Kõige suuremaks loteriiks peab Pallo maanteerattasõitu: «Mul maanteerattasõidu tausta eriti ei ole. Jõudu on palju, aga ses sõidus on palju ka taktikas kinni – millal kellega kaasa minna ja nii edasi.»

Maastikusõidus ootab ta eelkõige seda, et kõik õnnestuks. Siis võib taas esimesele auhinnale pretendeerida.

Pallo osaleb neliküritusel juba 8.-9. korda. Esikolmikukohti on tal kamaluga. Kolm korda on mees olnud esimene, korra teine, korra kolmas. «Esimesed aastad oli rohkem kõikidesse nüanssidesse sisseelamine ja tutvumine,» lausus ta.

Spordimees Pallole pole Tartu neliküritus ainuke sari, kus osaleda. Nii lööb ta kaasa ka Kõrvemaa neliküritusel, kus üks ala on triatlon. «Seal on ka praegu päris hea positsioon,» muigas ta, «ehk läheb hästi ja õnnestub see ka ära võita.»

Väljaspool Eestit teeb mees rogain’i (ülipikk orienteerumine), kust tänavu tuli EMil Lätis oma tiimiga kolmas koht. Mullu tuldi Uus-Meremaal ka MMil kolmandaks.

Sitked pangaametnikud

Sportlikud on ka Pallo töökaaslased pangas. «Vahepealsetel aegadel oli kindel, aga väike grupp, kes tegi aktiivselt trenni,» möönis ta. «Nüüd on aga hakanud need, kes varem üldse midagi ei teinud, vaikselt oma lõbuks sportima. Võistlustel nad veel ei käi, aga ma ei imesta, kui nad mõne aasta pärast ka sinna jõuavad.»

Pangatöötajad on Pallo sõnul suundunud valdavalt vastupidavusaladele: «Küll nad suusatavad, sõidavad rattaga, jooksevad. Sportmängudes on inimesi vähemaks jäänud. Kümmekond aastat tagasi olid saalid kogu aeg täis ja käis igavene sõda, kes saab mängima ja kes mitte.»

Sportlik on ka Pallo perekond. Naine käib jooksmas, vanem poeg rattatrennis, noorem taob jalgpalli. «Kõik teeme midagi, aga põhiline diskussioon õhtul kodus söögilaua taga on logistika üle – kes mida millal teha saab.»

Rait Pallo tänavusel Tartu neliküritusel
• Suusamaraton: 51. koht
• Jooksumaraton: 24. koht
• Rattaralli: 113. koht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles