Lang ei välista Tartu kunstimuuseumi sulgemist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Kunstimuuseumi hoone Vallikraavi tänaval.
Pildil Tartu Kunstimuuseumi hoone Vallikraavi tänaval. Foto: Sille Annuk

Kultuuriminister Rein Lang ütles täna Vikerraadio saates «Reporteritund», et Tartu kunstimuuseumit võib oodata ees sulgemine.

Saatejuht tõstis esile, et linn soovib tõsta maja rendihinda, mis võib riiklikule muuseumile üle jõu käia.

«Kui see on linna maja ja teisiti hakkama ei saa, siis tulebki tõsta. Ma arvan, et lahendame selle hoopis teisiti ja see Vallikraavi tänaval asuv maja on oma aja lõplikult ära elanud,» sõnas Lang.

Tema sõnul tekib aga küsimus, et kui pole maja, siis kuhu need kunstiväärtused pannakse.

«Kumule dubleerivat kunstimuuseumit Tartusse ehitama ei hakata ja Kumu peab hoolitsema, et riigi kunstivarad oleks kindlates kätes,» sõnas ta.

Kas Tartu kunstimuuseumit võib ees oodata sulgemine?

«Ei välistaks,» sõnas selle küsimuse peale Lang.

Tartu kunstimuuseumi direktor Reet Mark järelkuulas Postimehe kõne ajal Vikerraadio saadet ja tema sõnul tulid Langi sõnad talle väga suure üllatusena.

«Ma ei oska midagi öelda, sest kohtusin eelmine nädal kantsleriga ja meil oli juttu muudatustest, kuid kinnitati, et töölepinguid ei muudeta ja meile otsitakse uut maja, et töötingimusi parandada,» sõnas Mark. «Sulgemist ei lubatud ja kinnitati, et seda ei toimu. Väga suure üllatusena tulevad nüüd Langi sõnad.»

Mark ei tahtnud oletada, miks minister nüüd sellist juttu rääkima võis hakata. Selle nädala reedel läheb Mark aga taas kultuuriministeeriumisse, et kõnelusi jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles