HTG direktor: meie eesmärk on kasvatada vaimset eliiti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Treffneri gümnaasium.
Tartu Treffneri gümnaasium. Foto: Aldo Luud/SL Õhtuleht

Hugo Treffneri gümnaasiumi (HTG) direktor Ott Ojaveer ütles ETV saates «Kahekõne», et kooli eesmärgiks on kasvatada Eesti ühiskonna vaimset eliiti.

Ojaveer ei olnud nõus arvamusega, nagu käiks koolis õppimise juurde tingimata ka teatud määral sundimist. «Raskestikasvatatavate laste koolides ja võib-olla põhikooli osas ei saa kõik poisid alati aru, et kooli tullakse õppima, aga Treffneris sellist sundust ma ette ei kujuta,» ütles ta. «Õpilased õpivad ise ja kusjuures teevad seda väga edukalt.»

«Vaimne potentsiaal meie õpilas- ja vilistlaskonna hulgas on väga kõrge. Meie eesmärk on kõrge – kasvatada vaimset eliiti,» ütles Ojaveer ja meenutas, et varasematel aegadel on Treffneri vilistlaste seast mitmeid riigijuhte ja kultuuriinimesi sirgunud.

Samas heidutab kooli kõrge tase mõningaid õpetajaid, kes ei julge Treffnerisse tööle tulla. «Olen saanud vastuseid, et esiteks puhtas gümnaasiumis nii kõrgelt motiveeritud õpilastega on vaimselt väga raske töötada, tööpäeva lõpuks nad imevad õpetaja lihtsalt vaimselt tühjaks,» ütles Ojaveer. «Teine asi on, et kõik õpetajad ei tule toime nii suure meediahuviga.»

Kevadiste riigieksamite tulemuste põhjal on HTG Eesti parim kool, kuid Ojaveer selgitas, et head eksamitulemused pole eesmärk iseeneses. «Selleks, et saada ülikooli või nagu meie ütleme, eluteatri esimesse ritta, peavad õpilased riigieksamid hästi tegema. Ja selle peale kulutame me kõige suurema energia – aitame õpilast tema haridusteel,» rääkis direktor.

Ojaveer ütles, et koolijuhid peaksid mõtlema ja mõtisklema selle üle, mida oma õpetajatelt ja õpilastelt nõuda. «Iga kool peab olema selline, et õpilased tahavad õppida ja koolis käia, see peab olema koolijuhi ülesanne,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles