ERR.ee: Tartu Üliõpilasteatris visatakse nalja armastuse üle

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene lavastaja Sergei Turban lavastab Tartu Üliõpilasteatri trupiga Tshehhovi komöödiat «Naljad armastusest», mis esietendub Athena keskuse pööningusaalis 7. detsembril.
Pildil paremalt teine lavastaja Sergei Turban.
Valgevene lavastaja Sergei Turban lavastab Tartu Üliõpilasteatri trupiga Tshehhovi komöödiat «Naljad armastusest», mis esietendub Athena keskuse pööningusaalis 7. detsembril. Pildil paremalt teine lavastaja Sergei Turban. Foto: Sille Annuk

Tartu Üliõpilasteatris visatakse nalja armastuse üle ning seda Anton Tšehhovi moodi, Vene klassiku absurdikomöödia toob publiku ette Valgevene Riikliku Ülikooli teatri lavastaja Sergei Turban.


Tartu Üliõpilasteatri trupil avanes novembris hea võimalus viia end kurssi Tšehhovi loominguga ning seda Minskist pärit lavastaja käe all, vahendasid

ERR Uudised

«Kultuuriuudiseid».

«Meil tekkis Sergei Turbaniga idee, et me võiksime mitte ainult festivalide ajal teatreid vahetada vaid ka lavastajaid. Nii et mina olin oktoobri alguses Minski üliõpilastega Valgevene Riiklikus Ülikoolis ja meil on nüüd külaskäigul Sergei Turban,» rääkis üliõpilasteatri kunstiline juht Kalev Kudu.

Kuna Tšehhovi tuntumad näidendid nagu «Kolm õde» või «Kajakas» oleksid Kudu sõnul esimest aastat teatrit tegevatele noortele ehk rasked, valiti välja kaks lühinäidendit «Juubel» ja «Abieluettepanek» koondnimetuse all «Naljad armastusest».

«Meie proovisime aru saada nende teoste mõttest ja aru saada sellest, mida kirjutas autor ja tuua see vaatajani ja näidata, et see võib-olla ka tänapäeva noorsoole huvitav,» rääkis lavastaja Sergei Turban.

Lavastaja sõnul käituvad Tšehhovi tegelased harjumuspäraselt ja etteaimamatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles