ERR.ee: avati Maarjamõisa meditsiinilinnaku esimene ravikorpus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur uues haiglahoones.
Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur uues haiglahoones. Foto: Sille Annuk

Tartus avati ligi miljard krooni maksma läinud Maarjamõisa meditsiinilinnaku esimene ravikorpus, kuhu kolivad esimesena seni Toomemäel asunud naistekliiniku töötajad ja patsiendid, täies mahus peaks haigla tööd alustama veebruari lõpust.

Tartusse nüüdisaegse haigla ehitamise vajadusest hakati rääkima sihtasutuse Tartu Ülikooli kliinikum loomisest 1998. aastal, 1971. aastal avatud Maarjamõisa haigla laiendamisega hakati pihta kaks aastat tagasi, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Meil on siin räägitud tiigri- ja muudest hüpetest. Ma ei tea, mis loom on siin hüpanud, kuid selle korpusega oleme me hüpanud üle kahe sajandi,» rääkis Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur.

Maarjamõisa uues majaosas on uudseid töötaja- ja patsiendisõbralikke lahendusi kuhjaga - nii näiteks avab infrapunalüliti patsientide liikumisalas uksed inimese kehasoojuse peale.

Uues avaramas majas on koos kliinikud, mille vahet patsiendid pidid seni mööda linna käima.

Meditsiinilinnaku teine etapp peaks plaanide kohaselt valmima 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles