Üle tuhande reservväelase värskendab oma teadmisi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelased
Reservväelased Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitsevägi kutsub täna alanud aasta suurimale õppekogunemisele 1200 reservväelast ajateenistuses saadud teadmisi värskendama.

Esimesed 300 neist astusid hommikul Võru Kuperjanovi pataljoni väravast sisse, olgugi, et enamasti õppustest kõrvale ei hoita, ei ilmutanud tänased tulijad ka ülemäära entusiasmi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See töölt vabaks võtmine ülemusele väga ei meeldi, aga mis teha, elab üle selle väikse asja, siin midagi hullu ei ole, üks paras puhkus pigem, kaks nädalat ajud puhkavad, teed, mis kästakse, ja ei pea mõtlema,» lausus reamees Heikko Nõmmik.

Nelja-viie aastaga pärast ajateenistust on meestel juba palju meelest läinud, isegi rakmete selga saamine tundub kohati olema raketiteadus.

«Igapäevaselt mehed ei tegele kodus sellega, mida nad ajateenistuse ajal õppisid, neid oskusi ei lihvi keegi, sellepärast kutsutakse nad vahel kokku ja tuletatakse vanad asjad meelde ja proovitakse uuesti läbi, vahetatakse muljeid ja õpitakse uusi asju juurde,» märkis Lõuna kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Vahur Murulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles