Võru ja Antsla lähiaastail reisirongiühendust ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu-Jõgeva reisirong.
Pildil Tartu-Jõgeva reisirong. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vaatamata raudtee piirijaama valmimisele Koidulas ja Lõuna-Eesti raudteekolmnurga ühendamisele ei ole lähiaastail Võrus ja Antslas reisirongiliikluse taastamist oodata.

«Võru-Valga lõik vajab enne reisirongiliikluse avamist suuremaid investeeringuid, esialgsetel hinnangutel suurusjärgus 16 miljonit eurot,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda BNSile.

«Seal tuleks renoveerida reisiplatvormid ja parandada raudteed, et tõsta kiiruseid 100-120 km/h. Seega lähiaastatel sel liinil rong sõitma ei hakka,» lisas Ruuda.

Neljapäevast pikenes Tartu-Orava rongiliin 13,7 kilomeetri võrra Koidula piirijaamani. Sõit Tartust Koidulasse maksab 3 eurot ja 37 senti. Neljapäevast taasalustas Tartu-Jõgeva rong, mis väljub Tartust Jõgevale tööpäeviti kell 14.54 ja Jõgevalt Tartusse kell 16.03.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles