Tartu uus võim vahetas liikmeid äriühingute nõukogudes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Veevärk.
Tartu Veevärk. Foto: SCANPIX

Kevadel moodustatud Tartu võimuliit jõudis viimaks ka linna äriühingute nõukogude ümberrivistamiseni selliselt, et neist löödi minema Keskerakonna ja Rahvaliidu esindajad, asemele valiti aga Reformierakonna ja IRLi liikmed.

Nõukogude muudatused täitsid neljapäeval Tartu linnavalitsuse istungi päevakorra.

Nii kutsus linnavalitsus Tartu Veevärgi nõukogust tagasi keskerakondlase Olev Raju ja rahvaliitlase Robert Närska. Asemele määras aga IRLi esindajad Kristjan Mugra, Elmut Paaveli ja Jaanus Barkala. Veevärgi nõukogust kutsus linnavalitsus tagasi ka abilinnapeaks saanud reformierakondlase Tiia Teppani, kellest tühjaks jäänud koha täidab tema erakonnakaaslane Mihkel Lees.

Veevärgi nõukogus säilitas koha Keskerakonna nimekirjas Tartu volikogusse valitud Harri Jallajas, ent tema teatas kevadel siirdumisest Reformierakonda.

Veevärgi nõukogusse kuuluvad veel reformierakondlased Veljo Ipits ja Toomas Tein.

Niisamuti muutis linnavalitsus Tartu Turu nõukogu koosseisu: tagasi kutsuti keskerakondlane Igor Abarenkov, tema asemele sai IRLi esindaja Ants Kask. Liikmeteks jäid edasi Toomas Kapp ja Verni Loodmaa.

Tartu Veekeskuse nõukogu kohast jäi ilma keskerakondlane Urbo Vaarmann, uuteks liikmeteks said Alo Lõoke ja Maarika Taukul. Jätkavad reformierakondlased Väino Kull, Kristjan Karis ja Mihkel Lees.

Anne Sauna nõukogus kaotas koha keskerakondlane Olev Raju, IRLi poolt nimetati nõukokku Andres Sallo.

Jätkavad Reformierakonna esindajad Oleg Nes­terenko ning Viktor Konošin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles