Kallaste linn nõudis sissesõidu eest tasu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste linnaplaan.
Kallaste linnaplaan. Foto: Ove Maidla

Möödunud laupäeval väikesesse Kallaste linna vanematele külla sõitnud naisele tuli üllatusena, et linna sissesõidu eest tuleb raha maksta. Tegemist oli siiski kohaliku võimu ajutise korraldusega, mis kehtestatud traditsioonilise sibulalaada ajaks.

Kallaste meeri Viktor Nukka kinnitusel on kohalike põlluandide laat külastajatele tasuta. Ilmselt ka seetõttu on üritus aasta-aastalt kasvanud ning ühekorraga mitmekordistuv elanike arv kajastub ka linnapildis. Hooletud parkijad jätavad oma autod teedele nii, et teised ei mahu neist enam mööda.

Nii leidis kohalik volikogu juba möödunud aastal, et laadale tulijad võiksid jätta oma sõidukid linna piirest väljapoole. Kes peavad jalavaeva liigseks, peavad loovutama linnapiiril ühe euro.

Nukka lisas, et päris paljud laadakülastajad jätsidki oma masinad maantee äärde ning jõudsid kesklinnas aset leidnud laadale jalutades. Selle võrra oli autosid linnatänavatel vähem. Operatiivsõidukite liikluseks ning bussiliinide teenindamiseks hoiti liikumiskoridorid läbitavad. Lisaks sellele kehtis mõnedel tänavatel ka parkimiskeeld.

Tänavusel Kallaste mee- ja sibulalaadal osales ligikaudu 120 kauplejat. Kui palju oli külastajaid, pole teada, sest kõik huvilised pääsesid üritusele tasuta. Autopileteid osteti pisut alla 400.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles