Mootoririke jättis paatkonna Peipsile hulpima

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv.
Peipsi järv. Foto: Margus Ansu

Eile õhtupoolikul pukseerisid Varnja kordoni piirivalvurid Peipsi järvelt kaldasse rikki läinud mootoriga paadi koos kahe reisijaga.

Lõuna prefektuuri teatel helistas üks paadis viibinutest pühapäeval, 28. augustil kella 16.40 ajal Varnja kordoni korrapidajale ning teatas, et viibib kaaslasega Peipsi järvel, kaldast umbes kilomeetri kaugusel.

Meestel oli läinud paadimootor katki. Kuna järvel puhus tugev tuul, ei suutnud nad ka aerudega kalda poole sõuda ning lained kandsid mehi üha järve poole.

Kordonist mootorpaadiga appi sõitnud piirivalvurid leidsid abivajajad mõne minuti pärast üles ning pukseerisid nende aluse järvelt tagasi kaldasse.

Peipsi järvel mehi abistamas käinud piirivalvur Aare Kirsipuu julgustas, et kui keegi peaks sarnaselt hätta jääma, tuleks kohe ühendust võtta lähima kordoniga või politseiga operatiivnumbril 110, et piirivalvurid saaksid operatiivselt väljakutsele reageerida ja abi osutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles