Club Tallinna eksjuht müüb ööklubi kaubamärki

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patenteeritud nimekuju
Patenteeritud nimekuju Foto: Pm

Tartu ööklubi Club Tallinn endine juht Jaanus Liivamägi müüb kolm aastat tagasi patendiametis registreeritud klubi kaubamärki, mille kasutamise õiguste pärast käidi mitu aastat kohtus.

Liivamägi müüb kaubamärki Tartu Postimehe reakuulutuste rubriigis ning soovib saada selle eest 3000 eurot. Miks just nüüd ja miks selline hind, Liivamägi pikalt ei põhjendanud.

«Tunnen, et on vaja ära müüa. Asju ikka müüakse ja ostetakse. Hind on 3000 eurot,» lausus Liivamägi. «Kui see on minu oma, siis ma küsin sellist hinda, mida heaks arvan.» 

Huvi on olemas

Liivamäe sõnul on kaubamärgi vastu juba huvi tuntud ning ta oli kindel, et leiab ostja. «Helistajaid on olnud küll ja ma arvan, et müümisega ei ole probleemi. Igale asjale on ostja olemas,» lausus ta ning lisas, et helistajate hulgas on olnud ka ööklubi plaanidega inimesi.

Kaubamärgi juriidiliseks omanikuks on Liivamäele kuuluv ettevõte Livest Grupp OÜ. Patendiamet registreeris märgi 2008. aasta 9. juulil ning see kehtib veel seitse aastat. Ilma omaniku loata ei tohi samasugust kaubamärki kasutada näiteks meelelahutus-, filmindus-, toitlustus- ja majutusvaldkonnas.

Kaubamärk kohtusse

Kaubamärgi kasutamise õiguse üle kestis mitu aastat kohtuvaidlus, sest 2008. aastal ööklubi üle võtnud uued eestvedajad Kenneth Karpov ja Priit Seäsk süüdistasid Liivamäge nimekuju salajases registreerimises ning nõudsid kohtu kaudu patendiameti otsuse tühistamist.

Eelmise aasta oktoobris esitas aga hageja OÜ Samba-star kohtule hagi tagasivõtmise avalduse ning 17. septembri Harju maakohtu otsusega kohtuasi lõpetati. Kaubamärgi õigused jäid Liivamäele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles