Maxima avab veel ühe kaupluse Annelinnas

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima avab aadressil Anne 40 uue poe.
Maxima avab aadressil Anne 40 uue poe. Foto: Margus Ansu

Leedu päritolu Maxima poekett avab oktoobri lõpus Annelinnas uue kaupluse, mis kuulub kontserni ühe X-i ehk väikepoodide kategooriasse ning on mõeldud teenindama eelkõige ümberkaudseid elanikke.

Uus pood avatakse kunagistes Anne toidupoe ruumides aadressil Anne 40, kus on eri aegadel tegutsenud ka REMA 1000 ja Spar ning viimati Co­mar­ket.  

Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaiu sõnul tuleb uus pood oma 531-ruutmeetrise müügisaaliga Tartu väikseim. «See üks X tähendabki, et pood on väiksem nii ruutmeetritelt kui kaubavaliku poolest. Ka külmlette on vähem,» lausus ta.

Erilaid selgitas ka, et kahe X-iga poes on 12 000 kuni 15 000, uues poes 5000–6000 toodet. Kauplusesse võetakse tööle 38–40 inimest ning need on juba välja valitud.

Kuigi Maximal on Annelinnas juba kaks kauplust ja üks neist asub avatavast vaid 700 meetri kaugusel, on Erilaiu hinnangul uue poe asukoht väga sobiv, sest ümberringi on palju suuri kortermaju ja sellest tuleb neile paraja suurusega lähipood.

Poodide planeerimisel arvestatakse Erilaiu sõnul seda, kui palju elab ümbruskonnas elanikke ja kui palju käib teistes poodides ostjaid.

«Meie teisel poel läheb väga hästi. Seal käib väga palju rahvast ja see on üle koormatud. Seal on sageli järjekorrad,» ütles ta ning kinnitas, et Anne 57 asuvat poodi pole plaanis sulgeda.

Koos avatava poega on Maximal Tartus nüüd seitse kauplust ning firmal on plaan avada järgmisel aastal veel üks pood. «Meil on näiteks Jaama tänaval krunt olemas, aga nendest plaanidest ei tahaks veel rääkida,» ütles Erilaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles