Lennuakadeemia valmistub propellerit käivitama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulikuus käis lennuakadeemia ehitus veel täie hooga. Kooli alguseks on maja lõplikult valmis.
Juulikuus käis lennuakadeemia ehitus veel täie hooga. Kooli alguseks on maja lõplikult valmis. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Lennuakadeemia uus propellerikujuline õppehoone on valmimis ning õppeaasta avaaktus peetakse esmakordselt kooli päris enda majas. Enne kooli algust kutsutakse külla aga ka teisi huvilisi.

Sel reedel, 26. augustil avab akadeemia pidulikult oma uue peamaja, mis kerkis Tartu lennujaama naabrusesse. Seni tegutses 1993. aastal asutatud lennuakadeemia Tähtveres maaülikooli ruumes, kasutanud Ülenurmel lennujaama vabu pindasid aga ka Tartu Ülikooli auditooriume ja laborieid.

Lennuakadeemia teatel on uues keskuses loodud õppevõimalused 340 üliõpilasele ning töökohad 60 õppe- ja teadustöötajale. Kogu kooli tegevus kolib ühte majja.

Lisaks tavapärastele õppe- ja tööruumidele on uude keskusesse paigutatud ainulaadselt integreeritud lennu- ja lennujuhtimissimulaatorid.

29.-31. augustini on lennundusettevõtete töötajail aga ka laiemal avalikkusel võimalik osa võtta uut õppehoonet aga ka õpetatavate erialade arengut tutvustavatest loengutest.

Täpsem informatsioon loengupäevade kohta www.eava.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles