Ajaloo eksamil saavutasid parima tulemuse Tartu koolid

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova gümnaasium. Kooli ees istuvad eelmisel õppeaastal seal studeerinud  vahetusõpilased Johanna Ganglbauer Austriast ja Freda Müller Saksamaalt.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
Karlova gümnaasium. Kooli ees istuvad eelmisel õppeaastal seal studeerinud vahetusõpilased Johanna Ganglbauer Austriast ja Freda Müller Saksamaalt. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Margus Ansu

Ajaloo riigieksamil saavutasid tänavu parima tulemuse Tartu Karlova gümnaasium (87,1 punkti) ja Tartu Mart Reiniku gümnaasium (85,8), kes on võrreldes mullusega läbi teinud suure tõusu.

Möödunud aastal oli Karlova gümnaasium 32., Mart Reiniku gümnaasium aga 10. kohal,  selgus riikliku eksamikeskuse andmetest.

Paremuselt järgmised tulemused said Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium (85), Tallinna prantsuse lütseum (84,9) ja Hugo Treffneri gümnaasium (84,2). Samad koolid olid esiviisikus ka möödunud aastal, mil parim tulemus oli Tallinna prantsuse lütseumil.

Tänavu oli kuuendal kohal Koeru keskkool (81,8), kuid siin tuleb arvestada, et ajalooeksami sooritas vaid viis õpilast. Koeru keskkoolile järgnesid Kadrioru Saksa gümnaasium (80,6),

Väike-Maarja gümnaasium (79,2), Tallinna inglise kolledž (78,8) ja Loksa gümnaasium (78).

Saaremaa koolidest oli parim ajaloo riigieksami tulemus Saaremaa ühisgümnaasiumil, kus eksami sooritas 12 õpilast keskmise tulemusega 76,7 punkti.

Ida-Virumaa koolidest oli parim tulemus Kohtla-Järve Tammiku gümnaasiumil, kus eksami valis kuus õpilast, kelle keskmiseks tulemuseks kujunes 70,2 palli.

Viljandimaal läks ajaloo riigieksam kõige paremini Carl Robert Jakobsoni nimelise gümnaasiumi lõpetajatel (74,4). Raplamaal läks ajaloo eksam kõige edukamalt Kohila gümnaasiumi abiturientidel (70,2), Läänemaal aga Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpilastel (74,7).

Eksamitulemuste statistikas arvestati vaid neid koole, kus konkreetse eksami sooritajaid oli üle viie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles