Kas linn plaanib kergteede seisundit parandada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinnas on puude juured hakanud kergliiklusteed lõhkuma.
Annelinnas on puude juured hakanud kergliiklusteed lõhkuma. Foto: Kristjan Teedema

Kalda tee majast 28 Jaama tänava Konsumini kulgevat kergliiklusteed äestavad mitmes kohas majade vahel kõrguvate puude juured. Lisaks suurtele pragudele ja mügaratele looklevad juured kohati ka teekatte peal ning on ohuks jalgratturitele. Kas linnal on plaanis kõnealuste kohtadega midagi ette võtta?

Vastab linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak:

Ma ei ole  ise küll seal viimasel ajal käinud vaatamas. Seda ma väga hästi ei usu, et teed on nii eluohtlikud, et enam kuidagi ei saa seal rattaga sõita. Teedeteenistus vaatab need kohad üle, kas ikka on seal jalgrattaga ümberkukkumise ohtu.

Samasuguseid probleeme on ka teistel kõnniteedel. Kas asfaldist läbi tunginud juured peavad eemaldamiseks jõudma teatud ohutasemele või tuleks neid märgistada?

Narva mäel ajasid paplijuured kõnnitee alt kasve välja ja teatud mügarikud tekivad, aga see on meil valikute küsimus. Täna me nii palju rahas ei suple, et väga kiiresti kõiki neid kohti ümber tegema hakata.

Kui on ikkagi ohtlik, nagu te ütlete, et kohe kukub ümber, siis muidugi teeme need kohad ringi.

Lõigatakse see juur läbi. Muidugi kasvatab puu teatud aja jooksul juured tagasi. Tähistamise peale ei ole küll mõtet raha kulutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles